Noves edicions de la Biblioteca Social d’Olot

• La Biblioteca Social d’Olot ha editat dos nous llibres durant aquest estiu.
• En format paper “Bakunin, recull d’escrits breus”.
• I en format digital “El Comunisme Llibertari i altres proclames insurreccionals i naturistes” d’Isaac Puente.

 

BAKUNIN, RECULL D’ESCRITS BREUS

Nou llibre editat en paper. En aquesta ocasió, ens hem posat d’acord amb El Grillo libertario, Aldarull Edicions, Logofobia, Negres tempestes i La Biblioteca Social d’Olot (CNT Olot) per treure al carrer un recull d’escrits breus de Bakunin. Te 92 pàgines i val 5€ i el podreu aconseguir a qualsevol de les entitats que us he dit anteriorment.

Aquesta edició, és una bona oportunitat per a conèixer de prop i sense textos massa enrevessats aspectes bàsics del pensament àcrata de la mà d’un dels seus pioners, i de pas ens acosta a una part menys coneguda d’aquest personatge històric, els seus escrits breus, els quals no són editats tan sovint com altres títols més coneguts de l’autor, on destaquen per citar-ne un parell Déu i l’Estat o Estatisme i anarquia.

A més, aquesta edició ens permet veure de manera senzilla i amena que malgrat el pas dels anys, les teories d’aquest autor continuen essent obres d’actualitat i de les que en podem treure conclusions i establir paral·lelismes útils i positius per als temps que ens ha tocat viure.

En definitiva, és un bon punt de partida per a conèixer la manera de pensar del rival contemporani més destacat de Marx: Mikhaïl Bakunin.

Podeu trobar tota la informació sobre el llibre de Bakunin en format paper aquí:
http://www.bsolot.info/nou-llibre-editat-per-la-biblioteca-social-dolot-bakunin-recull-descrits-breus

EL COMUNISME LLIBERTARI I ALTRES PROCLAMES INSURRECCIONALS I NATURISTES

Isaac Puente sol ser esmentat en gairebé totes les històries que tracten de l’anarquisme i de la guerra civil: Se’l considera com un dels autors anarquistes més influents durant els anys de la Segona República a causa del seu conegut fullet “El comunisme llibertari”, que va inspirar la resolució final del congrés de Saragossa de la CNT al maig de 1936 i que
hem traduït i editat en català des de la Biblioteca Social d’Olot.

Sobre el llibre d’Isaac Puente, el podeu llegir i descarregar aquí:
http://www.bsolot.info/nova-edicio-en-catala-de-el-comunisme-llibertari-disaac-puente

Acció informativa a l’OTG d’Olot

Aquest matí un grup de companys hem dut a terme una acció informativa a les portes de l’Oficina de Treball de la Generalitat d’Olot en motiu de la campanya que s’està duent a terme a nivell estatal per denunciar les retallades socials i laborals que els governs de torn apliquen contra els i les treballadores.

Aquesta acció, forma part d’una campanya més àmplia que pretén visibilitzar a les centenars de milers de persones que estan patint els atacs de la classe política, empresarial i financera i tindrà continuïtat els propers dies 13 i 14 de setembre amb un seguit d’accions contra les entitats bancàries.
Des de CNT Olot volem agrair també el suport de companys/es de la CUP i Arran per acompanyar-nos i instem totes les persones aturades a què s’organitzin i lluitin contra la misèria imposada pel capital.

Juntes podem!

 

 

 

 

Recull de noticies aparegudes a la premsa

 

EL PUNT

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/571971-la-cnt-es-mobilitza.html


DIARI DE GIRONA
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2012/08/31/cnt-dolot-accio-informativa-loficina-treball/579204.html


EL GARROTXI
http://elgarrotxi.cat/?p=3217


CNT Andalusia recolza l’acció del SAT als supermercats i es solidaritza amb els sindicalistes detinguts

Des del Secretariat Permanent de la CNT d’Andalusia volem manifestar el nostre suport a l’expropiació d’aliments que el Sindicat Andalús de Treballadors ha dut a terme en hipermercats d’Écija i Arcos de la Frontera. Així mateix, aquest sindicat vol manifestar el seu suport incondicional als sindicalistes detinguts.

Per a la CNT, el valor d’aquesta acció ha estat triple. En primer lloc, ha trencat el discurs hegemònic que tracta de justificar que siguem els pobres i treballadors els que paguem els plats trencats de la crisi. Després de privatitzar tot allò privatitzable (educació, sanitat, aigua, etc.), després de destruir els mes elementals drets laborals, després de pujar els impostos, etc. avui apareix als titulars que el Banc Central Europeu té la recepta perquè el Sud d’Europa surti de la crisi: baixar els salaris i retallar encara més els drets laborals i socials. És a dir, més de les mateixes polítiques que ens han portat fins a aquí. L’acció del SAT ha fet emergir a la vida pública que els treballadors no volem pagar una crisi que no hem creat, i que existeixen múltiples alternatives al que està passant. Però aquestes alternatives impliquen apostar per una redistribució dels recursos més equitativa.

En segon lloc, la protesta ha posat de manifest la irracionalitat d’un sistema econòmic en el qual grans companyies acumulen aliments, fins i tot els destrueixen, mentre a pocs metres existeixen centenars o milers de persones passant necessitat. El mercat és clarament una institució incompetent per assignar els nostres recursos. I és necessari construir alternatives basades en el cooperativisme. Una cosa que els companys del SAT porten anys fent i avui pot veure’s en les experiències de Somonte i les Turquillas.

En tercer lloc, CNT celebra que davant del sindicalisme dels pactes i les subvencions milionàries de CCOO i UGT, existeixin sindicats combatius que apostin per la desobediència. Pot ser que el que hagin fet alguns militants del SAT sigui “il·legal”, però aquestes lleis no les ha fet el poble. Rajoy no va consultar als treballadors d’aquest país si volíem o no Reforma Laboral. No ens va preguntar si volíem modificar la Constitució per posar el pagament del deute per sobre del dret a l’habitatge o del treball. La llei representa els interessos i valors dels poderosos, i un canvi social en honor de la justícia només serà possible si s’estén la desobediència i la solidaritat amb els desobedients.

Per això la CNT andalusa recolza aquesta acció. Per això ens solidaritzem amb els detinguts. Per això animem a les nostres bases a mobilitzar-se contra aquesta estafa que denominen crisi.

El Puerto de Santa María, 10 d’agost de 2012

 Juan Ceballos Herrera

Secretari General de CNT Andalusia

Davant les retallades de drets, és l’hora de lluitar

El govern de torn, el de Rajoy, ha comunicat avui les mesures que les institucions polítiques i financeres europees han imposat com a contrapartides al rescat de la banca. Les mesures anunciades posen fi a l’espectacle de mentides de les últimes setmanes, amb les quals el govern pretenia vendre’ns un rescat que no era un rescat i que no exigia noves retallades.

Aquesta és la factura, una més, del rescat bancari conseqüència d’anys d’especulació, una factura que estem pagant la classe treballadora amb aquesta nova destralada als serveis socials, a les prestacions per desocupació, les pensions i als salaris dels empleats públics. Així, s’apugen els impostos indirectes com l’IVA, que graven de forma més injusta a les classes treballadores, que ja suporten el gruix de la pressió fiscal, amb el que veiem el nostre poder adquisitiu reduït dia a dia, més encara quan a la pujada d’impostos se li uneix la congelació salarial pactada per empresaris i CCOO-UGT, quan no se’ns retalla directament el sou a resultes d’una reforma laboral encara més agressiva contra els drets dels treballadors després del tràmit parlamentari, o per les contínues retallades al salari dels empleats públics.

Per contra, es rebaixen les cotitzacions socials dels empresaris, un punt aquest any i un altre punt addicional per a l’any que ve, es mantenen les bonificacions pels contractes més precaris com el d’aprenentatge o emprenedors, i es planteja una amnistia fiscal que dóna cada vegada millors condicions als grans defraudadors, mentre es preparen per posar a la disposició de la patronal els sectors estratègics més rendibles com el ferroviari i l’aeroportuari.

Per seguir atacant els més febles, retallen les prestacions per desocupació, les contributives amb una retallada del 10% a partir del sisè mes de prestació, i les no contributives amb l’eliminació del subsidi del PREPARA i majors requisits per a la percepció de la RAI, tot això quan patim nivells d’atur que no deixen de créixer i que no deixaran de créixer amb mesures que no fan sinó promoure els acomiadaments i la desocupació.

D’igual forma, aprofiten el pacte sobre la reforma del sistema de pensions que va engegar el PSOE amb el suport de CCOO i UGT, per accelerar ara el retard de l’edat de jubilació als 67 anys. Els governs i les institucions europees estan aplicant polítiques que no tenen altre objectiu que fer passar com a inevitables tot un conjunt de mesures inacceptables que suposen un atracament contra els drets i el benestar dels treballadors i treballadores, especialment als països del sud d’Europa, als qui no se’ns presenta altra alternativa que la devaluació dels nostres salaris, els nostres drets i les nostres condicions de vida, en un escenari de privatització i desmuntatge de serveis públics i socials que eren ja molt insuficients.

El mateix dia que s’anunciaven aquestes retallades, arribava la marxa minera a Madrid. La situació social creada per les retallades i els constants atacs del Govern exigeixen l’extensió de lluites com la minera a tots els sectors socials. Tots els treballadors i treballadores, en actiu o aturats, públics o de l’empresa privada, tenim els mateixos motius per lluitar, al carrer i a les empreses, perquè és l’hora d’estendre la solidaritat de classe i la unitat de les lluites.

Des de CNT considerem que no podem seguir esperant. L’única cosa que ens espera, si els treballadors i treballadores no ens mobilitzem de forma massiva i contundent, són noves onades de retallades. És hora de trencar amb un sistema polític i econòmic corrupte que fa aigües, i intervingut de fet per les institucions financeres internacionals.

És el moment de posar-nos en marxa. Organitzacions sindicals combatives i moviments socials hem de trencar la fragmentació de les lluites, acabar amb mobilitzacions simbòliques i estèrils i posar en peu un calendari de mobilitzacions amb capacitat d’enfrontar i revertir aquestes polítiques en favor de la classe treballadora, on la vaga i la paralització de l’activitat econòmica en tots els seus aspectes ha de ser una eina fonamental.

Els qui no ho facin, i mirin cap a un altre costat, estaran traint la lluita de la classe treballadora, perquè no podem seguir esperant.

Cap a la vaga general!!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal

La CNT se solidaritza amb la lluita dels miners

La CNT vol expressar la seva més profunda solidaritat amb els miners en lluita pels seus llocs de treball. Recolzem les mobilitzacions al carrer que els treballadors de les conques han estat duent a terme aquestes setmanes i les marxes dels quals conflueixen ara a Madrid. Rebutgem l’intent dels mitjans de comunicació d’esbiaixar, quan no criminalitzar, una vegada més, la mobilització social, mentre s’oculta la situació a les conques mineres, preses per les forces repressives. Rebutgem la detenció dels treballadors en l’exercici del seu dret a lluitar per la seva vida i la de la seva comunitat. Rebutgem l’intent per la classe política de rentar-se la cara posant-se la màscara d’ecologista mentre mantenen una política energètica i econòmica que permet construccions babilòniques al litoral i que cada dia anuncia un nou rescat als bancs i un nou atac als treballadors.

La CNT és la primera a reconèixer que el carbó és una font d’energia ecològicament insostenible, com són les centrals nuclears, la dependència dels combustibles fòssils, el foment del transport motoritzat i de les grans infraestructures, però el discurs ecologista que els ve bé ara no quadra amb les seves polítiques dels últims anys. No tenen cap intenció de deixar de consumir fonts contaminants i no renovables, creant alternatives locals com la solar o eòlica sinó que continuaran important d’altres llocs del món, sumant la brutícia del combustible fòssil amb el transport per fer-lo arribar a les nostres costes, al que cal afegir les situacions d’explotació i inseguretat laboral en què viuen els treballadors on s’extreu.

La CNT aposta per un model econòmic local, autosuficient, sostenible i autogestionat pels propis treballadors, en la qual puguem construir alternatives a un sistema que ens destrueix, i que no ens dóna ja més opció que l’atur massiu i el treball precari, al dictat dels mercats i dels buròcrates de torn.

Per a la CNT les mesures adoptades contra els miners són un atac més contra els treballadors, una més, després de la retallada de les pensions, la reforma laboral, les retallades, els acomiadaments, els EROs, … , per això és hora d’estendre i connectar les lluites. Quan avancem cap als sis milions d’aturats i parades, i enfront d’una retallada de drets sense precedents, la resposta a les conques mineres hauria de contagiar-se a altres sectors i col·lectius, fent de la solidaritat de classe, la vaga, la confrontació al carrer i la mobilització social massiva les nostres eines.

Sols no podem, juntes sí.

Una fraternal abraçada, des de l’anarcosindical.

Ellison Moorehead

Secretaria de Premsa i Comunicació

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CNT-AIT

prensa@cnt.es / 618 450 411

C/Historiador Domínguez Ortíz, 7 local. Còrdova

La CNT rebutja l’aprovació de la reforma laboral

Quatre mesos no han creat una rebel·lió al Parlament. Ni ho esperàvem. S’ha aprovat la flamant reforma laboral del PP, la que allibera a l’empresari de qualsevol incomoditat a l’hora de desfer-se dels seus treballadors, i de fer amb ells el que consideri. Una reforma laboral que destrueix i no crea. Destrueix qualsevol vestigi d’ocupació digna que ens quedava en aquest país.

Amb el sindicalisme oficial desmantellat (incapaç de forçar cap canvi a la llei en aquest temps) i directament vinculat al problema a través de les seves subvencions que el lliga de mans i li tanca la boca a l’hora d’aixecar la veu, i els treballadors espantats per un atur present o imminent, el govern gairebé no ha tingut ni protestes en el moment d’aprovar, formalment, el seu decret.

Han fet cas omís de la vaga general del 29 de març, seguida massivament i convocada, entre d’altres, per aquest sindicat. Han fet cas omís de les nombroses i multitudinàries protestes al carrer. Han fet cas omís de la veu del poble, de la gent que treballa, dels del carrer, de la tenda, dels estudiants, dels professors, dels bombers, dels miners, dels metges, els treballadors socials, o sigui, han passat de gairebé tots. De tots nosaltres que fem que funcioni aquesta societat, les persones de debò, les que veus el que fan, el que fem.

La nostra veu, la nostra protesta al carrer i sense ambigüitats ha estat ignorada. El PP ha tingut quatre mesos per afegir onze esmenes (onze!) al seu propi decret. Sense el més mínim problema. Totes aprovades. Avui i ara més que mai els treballadors hem d’organitzar-nos, i organitzar-nos fora del sistema cíclic que es retroalimenta, com un partit de bàdminton, amb els de l’oposició (sigui PSOE, siguin CCOO/UGT) i el govern, que cada quatre o vuit anys canvia de costat però mai de pista, embolicats en un partit amb la CEOE de públic a una banda, els rics a una altra, la classe mitjana posant cerveses al bar. La CNT està farta de prendre aquestes canyes d’engany, i surt al carrer.

En dir-los que no, en rebutjar el seu partit, també hem adoptar estratègies i tàctiques fora del seu joc. Sabem que el bloc polític signara sense dubtar-ho el que els posin davant. La CNT no signa. No posa la mà. I no accepta aquest atac feroç als drets adquirits després de tants anys de lluita.

Són les nostres vides les que estan en joc, no un partit en un palau, i estem disposats a lluitar per elles. Als carrers i als llocs de treball, la CNT rebutja aquesta reforma laboral i ens farem sentir.

Ellison Moorehead

Secretaria de Premsa i Comunicació

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CNT-AIT

prensa@cnt.es / 618 450 411

C/Historiador Domínguez Ortíz, 7 local. Còrdova

Comunicat de CNT Badalona respecte a les detencions d’ahir divendres

Ahir vam tornar a viure un altre episodi més d’aquesta llarga història repressiva, ja són més de cent detinguts, gairebé cinquanta imputats, a més dels milers de identificats i vigilats després de l’última vaga general.

Aquesta vegada ha tornat a tocar el torn a Badalona, on el matí va començar amb grups de Mossos de paisà esperant a la porta de les cases de diversos companys per detenir-los, amb tota la parafernàlia i la posada en escena pensada per atemorir i assenyalar als companys de cara al veïnat. Passamuntanyes, esposes, carreres, crits, sirenes … van ser ingredients comuns de quatre detencions que podrien haver-se simplificat amb una citació en un sobre, si el seu objectiu hagués estat únicament imputar als companys per uns fets ocorreguts mesos enrere.

Però la tasca intimidatòria no va acabar aquí, al llarg del dia un gran nombre de persones solidàries van romandre a la porta de la comissaria per exigir la llibertat dels detinguts, i en aquesta mateixa concentració van ser segrestats dos companys. A més durant tot el dia va ser constant la presència de policies de paisà al voltant dels locals del nostre sindicat, així com d’altres organitzacions de la ciutat, als voltants dels domicilis d’altres companyes, arribant fins i tot a perseguir amb el cotxe sense dissimular gaire a companyes que es desplaçaven per la ciutat.

Als sis detinguts se’ls acusa de desordres públics provocats per tallar l’autopista C-31 amb pneumàtics cremant, i participar en el posterior piquet per la zona comercial de Badalona en la jornada de vaga general del passat 29 de març.Al llarg d’aquest mateix dia ja van ser detingudes cinc persones més acusades de càrrecs similars, i els dies previs i posteriors diverses persones van ser identificades i algunes multades per la seva tasca de difusió, informació i propaganda.

No parlarem de persecució sindical, ni de persecució política, ni d’excessos policials … és la funció natural de l’Estat i de les seves institucions la de gestionar i aplicar la repressió sobre aquelles que lluiten per alliberar-se de l’explotació. El control, la vigilància, la coacció, són el dia a dia i no una circumstància excepcional, per això no anem a demanar ni a esperar de l’Estat una repressió més proporcional, més adequada o més assimilable socialment.

Nosaltres com anarcosindicalistes, ens organitzem fora de les institucions de l’Estat, no participem de les seves estructures ni aspirem a cap reconeixement per la seva banda, no rebem subvencions de cap tipus ni tenim alliberades que visquin del conte. Com no ens poden domesticar amb carícies i amb premis ens intentaran controlar mitjançant els pals i la força, però en això tampoc som nous, en pitjors moments hem continuat tirant endavant i ara no serà diferent.

Des del Sindicat d’Oficis Varis de la CNT-AIT de Badalona volem mostrar el nostre suport als companys de la CNT de Catalunya, del Grup Anarquista Seny i Ràbia i de les CUP de Badalona, al company Andreu que continua segrestat a les presons de l’estat , així com a totes les persones que lluiten i pateixen la repressió.

Solidaritat i suport mutu

CNT Badalona

CNT considera el rescat financer un nou atracament contra la classe treballadora

El rescat de fins a 100.000 milions d’euros sol·licitat pel govern espanyol a les institucions europees, el pagarem, una vegada més i si no fem res per evitar-ho, els treballadors i treballadores.

Malgrat els repetits enganys i mentides del govern tractant de minimitzar el rescat i ocultar les seves conseqüències, ens trobem davant un nou intent de socialitzar les pèrdues provocades per anys de rampinya bancària i especulació financera i immobiliària, mentre els beneficis se segueixen acumulant en lloc segur en mans privades.

Les condicions dels “homes de negre” suposaran que els treballadors i treballadores paguem la factura de la fallida bancària, mentre s’afirma que no hi ha fons per als serveis públics, les prestacions, les pensions, l’educació, la sanitat, etc. Les noves agressions que es preparen estan ja sobre la taula: pujada de l’IVA, nous retards en l’edat de jubilació, enduriment de les condicions per cobrar el subsidi i les prestacions per desocupació, més retallades de drets laborals i de serveis públics (sanitat i educació) que continuen i endureixen la política que han vingut impulsant els últims governs del PSOE i el PP.

El “préstec” posa igualment de manifest la farsa d’una classe política, que des d’un o altre color que es limita, sense cap poder real de decisió, a executar les ordres de les institucions financeres europees i internacionals, per les quals el benestar i els drets de la classe treballadora ni figuren entre les seves prioritats.

Davant això, la CNT ve defensant que l’autoorganització social és l’única via que ens queda davant l’agressió permanent als nostres drets. La CNT creu que la vaga general del 29 de març marca el camí a seguir. Necessitem reforçar les lluites que ja s’estan impulsant des de diferents àmbits, que han de confluir en mobilitzacions contundents amb capacitat i que és necessari seguir reforçant la confluència entre les organitzacions sindicals i els moviments socials disposats a anar més enllà de la política de pacte social i desmobilització impulsada per CCOO i UGT.

Davant la passivitat d’aquestes organitzacions, CNT aposta per la lluita, per no cessar en la mobilització durant l’estiu de 2012, alhora que s’engega un procés conjunt, entre totes aquelles organitzacions sindicals i moviments socials que des de diferents territoris, sectors, i perspectives estiguin disposats a construir per a aquesta tardor una mobilització social generalitzada amb capacitat real de fer front i revertir les polítiques antisocials de retallada de drets, avançant cap a un canvi radical de model social i econòmic.

Confederació Nacional del Treball

Manifest de suport als treballadors en vaga a Astúries

Dues vagues sacsegen aquests dies Astúries, vagues a la mineria i el transport.

Al primer sector se li redueixen les ajudes governamentals en més d’un 60% amb la qual cosa les mines deixen de ser viables econòmicament, fet que significa la fi de la mineria a Astúries, que no és només la desocupació per als miners sinó la misèria per a comarques senceres.

Al segon, la patronal pretén congelar-los el sou durant 4 anys, eliminar l’antiguitat, el plus de nocturnitat, l’obligació de fer indefinit al treballador després del tercer any de treball i pretén la creació del contracte de conductor novell (18 mesos a prova, acomiadament lliure i sou 8 € al dia inferior). Tot això amb l’excusa de tenir el millor conveni de transports de tot l’estat espanyol, la mateixa argumentació que mesos enrere esgrimia la patronal del metall; una vegada més l’excusa de la crisi per retallar drets.

Davant aquesta situació resulta lloable l’actitud de 12.000 treballadors (4.000 de la mineria i 8.000 del transport) i les seves famílies, que vencent la por que dia a dia ens inculquen des dels mitjans de comunicació, han decidit plantejar un conflicte directe, sincer i lluny de les pantomimes habituals: davant l’intent de destruir els seus treballs i les seves condicions de vida, vaga indefinida.

Per això vagi tota la nostra solidaritat envers els treballadors en lluita, especialment cap els miners, els primers a mostrar-nos el camí de la lluita i la dignitat, com ja van fer el 1934, 1936-37 i 1962.

Però davant aquesta situació no volem deixar passar l’oportunitat d’advertir a tots aquests treballadors (i a tots els que ho llegeixin) que la seva situació és doblement preocupant: d’una banda es troben davant uns durs conflictes de difícil solució (novament la mineria) i amb uns enemics que no cediran en la seva obstinació.

Per un altre, que és per això que han d’estar units en aquest moment i no permetre que les burocràcies sindicals es lucrin de la seva soferta lluita i s’aprofitin d’ella per arrencar unes engrunes a la taula de negociació. Engrunes que precaritzaran les seves condicions laborals i contribuiran a esgotar les explotacions mineres, deixant venut el conflicte i amb la sensació de que una conducta exemplar amb prou feines serveix d’alguna cosa.

Volem fer-los també una crida al suport mutu, demanant-los que coordinin les seves lluites en pro de la unitat i d’una resolució del conflicte favorable en tots dos sectors.

Així mateix cridem a tots els treballadors a recolzar les seves lluites per ser lluites justes i dignes. De la mateixa manera sol·licitem a miners i transportistes que en un futur tinguin en compte aquests suports i se solidaritzin amb altres sectors en problemes.

Solidaritat amb els treballadors en vaga!

Amunt els que lluiten!

CNT-Gijón

URGENT!!! Trasllat de la xerrada sobre Municipalisme d’aquesta tarda.

En solidaritat amb l’ocupació del Rectorat de la UdG per part d’estudiants
i treballadores, hem decidit traslladar la xerrada d’aquesta tarda sobre
Municipalisme a la Plaça Sant Domènec, davant del Rectorat.

Hora: 17 hores.
Lloc: Plaça Sant Domènec.
Ponents: Jordi Navarro (regidor de la CUP a Girona)
Manel Aisa (president de l’Ateneu Enciclopèdic Popular)

Us hi esperem a totes!

Confederació Nacional del Treball
Secretaria de Premsa i Comunicació