Noves edicions de la Biblioteca Social d’Olot

• La Biblioteca Social d’Olot ha editat dos nous llibres durant aquest estiu.
• En format paper “Bakunin, recull d’escrits breus”.
• I en format digital “El Comunisme Llibertari i altres proclames insurreccionals i naturistes” d’Isaac Puente.

 

BAKUNIN, RECULL D’ESCRITS BREUS

Nou llibre editat en paper. En aquesta ocasió, ens hem posat d’acord amb El Grillo libertario, Aldarull Edicions, Logofobia, Negres tempestes i La Biblioteca Social d’Olot (CNT Olot) per treure al carrer un recull d’escrits breus de Bakunin. Te 92 pàgines i val 5€ i el podreu aconseguir a qualsevol de les entitats que us he dit anteriorment.

Aquesta edició, és una bona oportunitat per a conèixer de prop i sense textos massa enrevessats aspectes bàsics del pensament àcrata de la mà d’un dels seus pioners, i de pas ens acosta a una part menys coneguda d’aquest personatge històric, els seus escrits breus, els quals no són editats tan sovint com altres títols més coneguts de l’autor, on destaquen per citar-ne un parell Déu i l’Estat o Estatisme i anarquia.

A més, aquesta edició ens permet veure de manera senzilla i amena que malgrat el pas dels anys, les teories d’aquest autor continuen essent obres d’actualitat i de les que en podem treure conclusions i establir paral·lelismes útils i positius per als temps que ens ha tocat viure.

En definitiva, és un bon punt de partida per a conèixer la manera de pensar del rival contemporani més destacat de Marx: Mikhaïl Bakunin.

Podeu trobar tota la informació sobre el llibre de Bakunin en format paper aquí:
http://www.bsolot.info/nou-llibre-editat-per-la-biblioteca-social-dolot-bakunin-recull-descrits-breus

EL COMUNISME LLIBERTARI I ALTRES PROCLAMES INSURRECCIONALS I NATURISTES

Isaac Puente sol ser esmentat en gairebé totes les històries que tracten de l’anarquisme i de la guerra civil: Se’l considera com un dels autors anarquistes més influents durant els anys de la Segona República a causa del seu conegut fullet “El comunisme llibertari”, que va inspirar la resolució final del congrés de Saragossa de la CNT al maig de 1936 i que
hem traduït i editat en català des de la Biblioteca Social d’Olot.

Sobre el llibre d’Isaac Puente, el podeu llegir i descarregar aquí:
http://www.bsolot.info/nova-edicio-en-catala-de-el-comunisme-llibertari-disaac-puente