La CNT se solidaritza amb la lluita dels miners

La CNT vol expressar la seva més profunda solidaritat amb els miners en lluita pels seus llocs de treball. Recolzem les mobilitzacions al carrer que els treballadors de les conques han estat duent a terme aquestes setmanes i les marxes dels quals conflueixen ara a Madrid. Rebutgem l’intent dels mitjans de comunicació d’esbiaixar, quan no criminalitzar, una vegada més, la mobilització social, mentre s’oculta la situació a les conques mineres, preses per les forces repressives. Rebutgem la detenció dels treballadors en l’exercici del seu dret a lluitar per la seva vida i la de la seva comunitat. Rebutgem l’intent per la classe política de rentar-se la cara posant-se la màscara d’ecologista mentre mantenen una política energètica i econòmica que permet construccions babilòniques al litoral i que cada dia anuncia un nou rescat als bancs i un nou atac als treballadors.

La CNT és la primera a reconèixer que el carbó és una font d’energia ecològicament insostenible, com són les centrals nuclears, la dependència dels combustibles fòssils, el foment del transport motoritzat i de les grans infraestructures, però el discurs ecologista que els ve bé ara no quadra amb les seves polítiques dels últims anys. No tenen cap intenció de deixar de consumir fonts contaminants i no renovables, creant alternatives locals com la solar o eòlica sinó que continuaran important d’altres llocs del món, sumant la brutícia del combustible fòssil amb el transport per fer-lo arribar a les nostres costes, al que cal afegir les situacions d’explotació i inseguretat laboral en què viuen els treballadors on s’extreu.

La CNT aposta per un model econòmic local, autosuficient, sostenible i autogestionat pels propis treballadors, en la qual puguem construir alternatives a un sistema que ens destrueix, i que no ens dóna ja més opció que l’atur massiu i el treball precari, al dictat dels mercats i dels buròcrates de torn.

Per a la CNT les mesures adoptades contra els miners són un atac més contra els treballadors, una més, després de la retallada de les pensions, la reforma laboral, les retallades, els acomiadaments, els EROs, … , per això és hora d’estendre i connectar les lluites. Quan avancem cap als sis milions d’aturats i parades, i enfront d’una retallada de drets sense precedents, la resposta a les conques mineres hauria de contagiar-se a altres sectors i col·lectius, fent de la solidaritat de classe, la vaga, la confrontació al carrer i la mobilització social massiva les nostres eines.

Sols no podem, juntes sí.

Una fraternal abraçada, des de l’anarcosindical.

Ellison Moorehead

Secretaria de Premsa i Comunicació

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CNT-AIT

prensa@cnt.es / 618 450 411

C/Historiador Domínguez Ortíz, 7 local. Còrdova