No són successos, és el patriarcat

Els darrers dies ens han colpejat amb duresa les notícies de dones assassinades a mans del masclisme, 17 només en el mes de juliol a tot l’estat espanyol, 63 en el que portem d’any, això són més de 8 assassinats masclistes cada mes o el que és el mateix, un cada 4 dies aproximadament. Podríem pensar que aquest està essent un any especialment dur però no, desenganyem-nos, el 2014 van haver-hi 102 víctimes mortals de la violència de gènere. En els últims 12 anys 789 homes han assassinat a les seves parelles o ex-parelles. (Font: http://feminicidio.net/)

mani3

Això no són successos, no són fets aïllats, és un sistema que perpetua la dominació sobre les dones. És el patriarcat.

És regalar pilotes als nens i nines a les nenes, és educar-les perquè siguin submises i callades, ensenyar-los que hi ha coses de dones i coses d’homes, és mirar el cos d’una dona quan no t’ha demanat que el miris, és tractar-les d’exagerades o d’histèriques quan s’expressen, és l’assetjament verbal cap a elles, és la insistència, és la violència i, finalment, la mort. Tot això és el patriarcat, i moltes més coses. Que els homes tinguin més temps lliure que les dones, que els homes no facin a casa sinó que ajudin, que deleguin en elles la cura de les filles o fills i de les persones grans, que les dones cobrin menys per fer la mateixa feina, que passin por quan caminen pel carrer, que les assetgin des de la infància…

cap agr

Totes aquestes situacions legitimen el masclisme i els que les permeten, les practiquen o, senzillament miren cap a una altra banda són còmplices de la violència patriarcal.

Ja és l’hora, des dels nostres col·lectius de dir prou. El masclisme no és un tema de segona, situem-lo al centre del debat i de l’acció i organitzem la resposta, per tots els mitjans necessaris.

No deixem passar ni un dia més perquè ens estan matant i ens volem vives.

CNT Olot

14 d’agost del 2015