1 de Maig. Orgull i dignitat obrera

Com cada any, enguany sortirem al carrer el dia 1 de Maig a Olot. Participant de la Comissió 1 de Maig Garrotxa junt amb altres col·lectius i moviments socials de la comarca hem organitzat els següents actes:

Divendres 29 d’abril a les 19:30h al local de la CNT.

Taula Rodona Oberta: “El treball precari”.

  • Paula Ezquerra (Prostitutes Indignades)
  • Laia Mas (Correus)
  • Sindicat de Comerç i Hosteleria de CNT Olot.
  • Assemblea de Joves de La Garrotxa.

Diumenge 1 de Maig

A les 11:30h Parlaments i acte polític a la Plaça Rector Ferrer

A les 12:30h Inici de la manifestació a la Plaça Rector Ferrer. Final a la Plaça Cinema Colon.

A les 14h Dinar popular a la Plaça Cinema Colon. Amanida, arròs, pa, beguda i postre.

A les 15:30h Animació infantil amb la Dolors Arqué.

A les 16:30 Actuacions musicals:

  • Pa de Quilo (Rap).
  • Kilombo (Versions Rumberes)
  • Músics Solidaris (Fusió).

Us animem a totes a participar dels actes d’aquest 1 de Maig. La unió ens fa més fortes!

 

MANIFEST CNT

La CNT sortim al carrer amb orgull i dignitat. Orgull i dignitat de classe, l’orgull i la dignitat de la classe treballadora per la nostra capacitat creadora, per haver construït, amb les nostres mans, amb les nostres capacitats, tot allò bo i bell que pot veure’s al món. Orgull i dignitat de classe pel nostre amor a la llibertat i la nostra ètica igualitària, perquè no hem parasitat als nostres iguals, no els hem robat, ni hem suplantat la seva voluntat.

El Primer de Maig és un símbol de la duresa dels atacs que la classe obrera hem patit al llarg de la història, però per sobre de tot, ho és de la nostra resistència i de la nostra lluita. És símbol de la nostra capacitat per organitzar-nos i transformar aquesta societat. Des de la CNT cridem a reforçar les resistències contra les polítiques neoliberals, a afirmar la necessitat d’organitzar-nos de manera horitzontal i a construir eines de lluita i un moviment obrer fort, eficaç i contundent en la defensa dels nostres drets. Un moviment obrer que integri en la radicalitat de la seva acció fórmules positives i actuals de superació del capitalisme i de construcció d’una nova forma social. Un moviment obrer solidari, independentment del lloc de naixement de cada persona.

La CNT tenim a les nostres esquenes una història de lluita obrera, una història de dignitat i orgull, una història que estem escrivint ara, en el present. Des de la CNT pretenem obrir un camí de confrontació amb el Capital i l’Estat que es dirigeixi fermament a un canvi social complet, que es dirigeixi a la presa dels mitjans de producció per part de la classe obrera, que es dirigeixi a l’autogestió àmplia, integral, de la societat. Una societat igualitària entre homes i dones, una societat en la que no hi càpiga cap tipus de discriminació.

Al nostre últim Congrés, celebrat al desembre de 2015, la CNT preníem acords en aquest sentit. La CNT acordava dotar-se a si mateixa dels mitjans necessaris per encarar la recuperació i col·lectivització d’empreses i el control anarcosindical de l’activitat productiva i de l’organització del treball, la qual cosa suposa la decidida voluntat d’iniciar processos revolucionaris que passin per la presa dels mitjans de producció i l’autogestió integral de la societat. Es recuperen per a això les Comissions de Defensa Econòmica i el Consell d’Economia Confederal. És voluntat de la CNT iniciar aquests passos en un sentit realment transformador. Les finalitats revolucionàries de la CNT són irrenunciables, la CNT s’ha definit sempre com una organització actual i de futur, i avui, Primer de Maig, ens reafirmem en aquest camí.

És el moment de donar el primer pas a partir del que avançar definitivament, sense possibilitat de recular, per trencar amb un sistema que no és el nostre i per construir des d’avui la nostra alternativa, des de la solidaritat, el suport mutu, l’autogestió. Sortim aquest Primer de Maig com a afirmació que la nostra presència al carrer i a la feina té una única finalitat, canviar el món des de la base i construir-lo sobre la llibertat integral de totes les persones, i que la nostra presència serà permanent, que no decaurem en la nostra lluita fins que no aconseguim el nostre ideal, l’alliberament d’un sistema assassí, que ens condemna a la misèria i a l’esclavitud.

Des de l’Anarcosindicalisme començarem a construir la nova societat. Una nova societat que pensi en les necessitats de les persones, una societat en la qual els privilegis siguin substituïts per la igualtat i la veritable justícia social, una societat en harmonia amb la naturalesa, una societat en la qual totes i tots siguem rics, perquè totes i tots tindrem tot el que necessitem. Una societat digna de la qual sentir-nos orgulloses i orgullosos.

1maig