Presentacions: “Lo dieron todo, las luchas de Marinaleda” i “El comú català”.

Aquest proper dissabte 2 d’abril l’Ecoxarxa Garrotxa, el col·lectiu feminista La Dalla, la Biblioteca Social d’Olot i la CNT d’Olot hem organitzat conjuntament dues presentacions de llibres.

A les 12h del migdia al local de la CNT d’Olot, Susana Falcón presentarà el seu llibre “Lo dieron todo. Las luchas de Marinaleda”; acompanyada del documentalista afincat a la Garrotxa Paco Ríos.
Susana Falcón (Buenos Aires, 1956), és periodista i escriptora, va estar exiliada durant la dictadura militar argentina a la Corunya i Madrid i va ser corresponsal a Nicaragua durant la guerra. Ha treballat en premsa escrita, ràdio i televisió a Argentina, Nicaragua i l’estat espanyol. Actualment dirigeix la ràdio – televisió de Marinaleda (Sevilla).
L’obra que ens ve a presentar tracta sobre el paper que van tenir i tenen les dones de Marinaleda en la lluita d’aquesta petita població andalusa. Dones que, mitjançant el suport mutu, van prendre consciència que juntes podien canviar les coses. L’esperit col·lectiu les va fer fortes i amb la seva mirada transformadora de la societat van assolir, cada vegada, més llibertat i corresponsabilitat pública.

A les 18h de la tarda, també al local de la CNT d’Olot, David Algarra Bascón presentarà el seu llibre “El comú català, la història dels que no surten a la història”.
David Algarra va néixer a l’Hospitalet de Llobregat a finals dels 60, i resideix actualment a Igualada. Ha dedicat els darrers 3 anys a fer una recerca sobre la història popular de Catalunya, des de l’edat mitjana fins a la modernitat. Els béns comunals, les assemblees veïnals d’autogovern, els costums camperols, la cultura, els oficis i la manera com totes aquestes realitats han anat desapareixent els darrers segles, i també de la memòria col·lectiva gràcies a la feina de la burgesia que es va dedicar a
escampar falses realitats.

L’entrada és lliure i tothom hi és convidat.

xerrada lo dieron todoxerrada el comú català