Crònica dels actes de l’1 de Maig a La Garrotxa

La Comissió 1 de Maig de La Garrotxa formada per la CNT d’Olot, La Dalla Feminista, les CUP comarcals, la PAH Garrotxa, l’Assemblea de Joves de La Garrotxa, Unitat contra el Feixisme i el Racisme i el Partit Comunista del Poble de Catalunya va convocar tots els actes que es van dur a terme a Olot per tal de reivindicar l’esperit de lluita en el dia internacional dels treballadors i les treballadores.

1maigolot8Els actes van començar el divendres 29 d’abril amb una taula rodona on es va parlar del Treball Precari, amb experiències en sectors de tots els àmbits, des de l’ensenyament a la fàbrica, de l’hosteleria i el comerç a la precarietat a Correus. Una trentena de persones van participar de l’acte que va enriquir-se i allargar-se amb les aportacions de les assistents al mateix.

El dia del Primer de Maig va començar de bon matí amb tots els preparatius de la jornada a la Plaça Cinema Colon d’Olot.
A les 11:30 a la Plaça Rector Ferrer van començar els parlaments i lectura de manifestos dels diferents col·lectius que formen part de la Comissió 1 de Maig a la comarca fent referència a les lluites del món laboral però sense oblidar la lluita feminista, els drets de les treballadores sexuals, la discriminació per raons de raça o l’habitatge.

A les 12:30 aproximadament arrencava, amb unes 150 persones, la IIª Marxa pels Drets Socials amb la capçalera de la manifestació on s’hi podia llegir el lema d’aquest any, Treballadores en lluita, ni un pas enrere.

1maigolot2

La Marxa va recórrer els carrers del centre d’Olot fent parades i accions a entitats bancàries, ETTs i a la botiga de Mango recentment inaugurada on les companyes del col·lectiu feminista La Dalla van voler denunciar l’esclavitud que suposen aquests establiments per les persones que fabriquen la roba, explotació laboral i falta total de drets en diferents països del món.

A les 14 vam poder gaudir del magnífic dinar preparat per a l’ocasió i que va aplegar 130 persones aproximadament. La tarda es va allargar fins al vespre amb un contacontes de la Dolors Arqué per les més petites i les actuacions musicals d’en Manelic de Pera, Pa de Kg, Kilombo i Músics Solidaris.

Des de la organització valorem molt positivament la jornada i remarquem que aquesta es va consolidant i aplegant cada vegada més col·lectius i moviments socials, bona mostra del teixit associatiu i social dels diferents col·lectius implicats de la comarca i del treball i col·laboració que moltes de les organitzacions duen a terme durant tot l’any organitzant actes conjunts i teixint complicitats.

Perquè juntes som més fortes.

Comissió 1 de Maig La Garrotxa