Nou número d’Estudios. Nº 3 / 2013 Control i obediència

Nou número de ESTUDIOS. Revista de Pensament Llibertari nº 3/2013: “Control i Obediència”

Després d’un llarg any de treball militant us presentem una nova publicació d’Estudios. Ja teniu a lliure disposició el contingut complet d’Estudios. Revista de Pensament Llibertari, nº 3/2013: “Control i Obediència”. Adjuntem l’índex i un resum dels continguts.

Captura de 2013-12-28 14:18:40

Podeu consultar i descarregar lliurement el contingut complet o parcial de la revista a: http://estudios.cnt.es/

A ESTUDIOS nº 3, trobareu una anàlisi llibertària de caràcter interdisciplinari sobre els sistemes de control social necessaris per legitimar la ficció post-democràtica i postmoderna de les nostres societats avançades. Dels continguts destaquem l’anàlisi sobre la deriva d’un sindicalisme que anul·la la capacitat de reacció de la classe treballadora i amenaça la seva pròpia subsistència enfront del capitalisme avançat. I els centrats en les estratègies de control sobre els sentiments inconscients: el desig, el consum, la por, el llenguatge, i la sexualitat, com a mitjans de dominació.

La infància, la família, la publicitat, i l’aïllament com a mètode de submissió en un context de crisi de les estructures simbòliques tradicionals, marquen les pautes de la secció d’articles.

Recomanem pel seu interès i novetat les traduccions de tres textos sobre la situació del moviment llibertari internacional: són els de Uri Gordon, pensador llibertari israelià establert al Regne Unit, Nildo Avelino, conegut anarquista brasiler i Aris Tsioumas, militant a les lluites socials a Grècia.

Des d’Estudios, agraïm la desinteressada contribució d’autors i col·laboradors, sense la qual aquest projecte no tiraria endavant. Us animem a participar en el número de 2014. I a difondre aquest projecte que parteix de la Secretaria de Formació i estudis de CNT, però que pretén ser de tots aquells que compartim una posició des de la qual crear una visió més humana i lliure de la nostra realitat social.

L’equip d’Estudios.

portada estudios 3