Avui fa dos anys

Avui fa dos anys la CNT Olot es va adherir a la Vaga General convocada pel 3 d’octubre. Davant la repressió viscuda dos dies abans a Catalunya duta a terme per la Guàrdia Civil i altres cossos repressius no ens podíem quedar mirant cap a una altra banda.
La jornada de vaga va ser un èxit: des de bon matí un gran grup de persones ens vam trobar davant del local del sindicat i vam anar a tallar la carretera C-17 a l’altura dels túnels de Bracons. Més tard un altre grup va tallar l’autovia A-26 a l’altura de Besalú, i durant tot el dia es va organitzar varis piquets informatius que van pentinar tot Olot.
Vam convocar la Vaga General en defensa de les llibertats individuals i col·lectives que tenim com a poble, pel dret a poder decidir quin futur volem. Valors que com a organització portem tota la història defensant, i que seguirem fent-ho.
No obstant, com a sindicat d’ideari llibertari vam posar algunes condicions, per assolir una república social i llibertaria, basada en l’autogestió dels mitjans de producció, distribució i consum. Aquestes condicions es van sintetitzar en un programa de 10 punts que podeu trobar en aquest enllaç:

https://cntolot.org/10-propostes-davant-lactual-situacio-politica-a-catalunya/

Han passat dos anys, i nosaltres hem seguit amb la nostra lluita, la sindical. Però no ens hem desmarcat de la realitat política del país: ens hem solidaritzat amb la vaga del 29N de l’ensenyament públic, amb la lluita per la sanitat pública, i més recentment, ens hem solidaritat i condemnat l’empresonament dels 7 CDRs.
El que volem senyalar amb aquest comunicat és que dos anys després, el nostre posicionament segueix sent el mateix, les 10 propostes segueixen vigents, i que sempre, des de la CNT Olot, celebrarem les lluites populars per la construcció d’un món on les persones puguin decidir sobre sí mateixes sobre tot allò que les afecta.
Així que, dos anys després, i fins que sigui necessari, tornarem a cridar:
Els carrers seran sempre nostres!