MARXA PER LA PAU I LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUI


MARXA PER LA PAU I LA LLIBERTAT

DEL POBLE SAHRAUÍ

 


Barcelona, 20 de juliol de 2008, a les 11 del matí


Recorregut: Plaça Catalunya, Ronda Sant Pere, Via Laietana,

Passeig Isabel II, Pla del Palau


Des de fa anys, potser ja masses, ACAPS i el moviment solidari amb el Sàhara a Catalunya, participem, aprofitant els nens i nenes sahrauís que han vingut a Catalunya dins del projecte VACANCES EN PAU, de la manifestació que ha de servir de recordatori dels motius pels quals aquests infants estan entre nosaltres.

 

Aquest any, a més, coincidint amb l’ANY  INTERNACIONAL EN DEFENSA DELS DRETS HUMANS AL SAHARA OCCIDENTAL, volem incidir en la situació que pateixen els sahrauís sota l’ocupació il·legal i colonial del Regne del Marroc. Volem denunciar les detencions il·legals i arbitràries, la marginació laboral o l’acosament constant que pateix la població sahrauí, pel sol fet de reclamar allò que li reconeixen les més de 50 resolucions aprovades per la ONU: el dret a l’autodeterminació i a ser independents.

 

Tampoc podem oblidar els refugiats sahrauis dels Campaments de Tindouf, que ja fa més de 33 anys aguanten en les pitjors condicions climàtiques i socials, després de fugir de les forces armades que ocupaven el seu país, de forma il·legal. Esperant una solució justa al conflicte.

No podem oblidar, tampoc, el fet que Espanya continua essent la potència colonial, que ha de garantir la legalitat internacional i que per tant ha de tenir un paper central, garantint els drets dels sahrauís, com a persones i com a poble.

 

Denunciem, aquelles institucions i partits polítics que diuen assumir el que s’ha vingut a dir com a “realisme polític” ja que l’únic que fan es avalar la violació contant dels drets humans que practica el Regne del Marroc als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental, però també, defensen posicions contràries a la legalitat internacional.

 

Cal dir, que aquestes posicions són contràries a la majoria social que a Catalunya i Espanya, es mostra favorable a que els sahrauís puguin exercir el seu dret a autodeterminar-se. Una mostra d’aquesta majoria social, seria l’èxit de campanyes com todosconelsahara.com, que  a més, reclamen el reconeixement diplomàtic de la RASD

 

Per totes aquestes raons i  per moltres altres, us esperem veure diumenge, 20 de juliol a 2/4 d’11.

PER UN SAHARA LLIURE

 

 

ANTONI GUIRAO
Vicepresident de l’ACAPS