Els treballadors de la Simon de Barcelona es manifesten a Olot


Els treballadors de la Simon de Barcelona es manifesten a Olot

Més de vuitanta treballadors del grup Simon de la Planta de Sancho d’Àvila de Barcelona es van manifestar el passat dia 12 pels carrers d’Olot.

La protesta va sortir del passeig de Barcelona, va pujar pel carrer Sant Rafel, es va endinsar pel carrer Major i va acabar al passeig d’en Blai amb gran aldarull de consignes, xiulets i fresses metàl·liques.

El motiu de la protesta era expressar la disconformitat amb l’expedient de regulacio d’ocupació (ERO) que l’empresa ha presentat al Departament de Treball. La negociació per l’ERO la porta el gavinet d’advocats Col.lectiu Ronda de Barcelona. El delegat de Comisions Obreres , a les Comarques Gironines, Josep Serra, va indicar, ahir, que entre els treballadors afectats hi ha membres del seu sindicat i que, per tant, CCOO també vol participar a les negociacions.

En aquest sentit, Serra va qualificar de precipitades les mobilitzacions. També va dir que Comisions no hi està d’acord. Serra va qualificar de contraproduent la manifestació als carrers d’Olot pel fet que les negociacions es troben en una fase inicial del procés.

Imatge de la manifestació a barcelona

Segons va explicar. ahir, el president del Comitè d’Empresa de Sancho d’Àvila, Juan Gómez, el motiu del desplaçament dels manifestants a Olot va ser sensibilitzar de la situació els membres de la família propietària que resideixen a Olot. Segons Gómez, fa temps que notaven un desviament de la producció envers les plantes de Riudellots, d’Olot i a empreses subcontractades. Per a Gómez l’empresa aprofita la situació de crisi per tancar la planta de Sancho d’Àvila. L’expedient preveu l’acomiadament de 80 de les 149 persones que hi treballen.

El grup de material elèctric, a més de tenir-ne a Sancho d’Àvila, té plantes de producció a Olot, Riudellots de la Selva, Canovelles i al carrer Diputació de Barcelona. En el comunicat presentat per Simon al Departament de Treball, l’empresa al·lega que la producció ha patit un descens de més del 30% de la demanda i ha d’afrontar la crisi.