Filadelfia: Fraternitat d’esbirros

Filadelfia: Fraternitat d’esbirros

 

 

L’escena és tan comuna com la llum del sol: policies colpejant a homes negres en els carrers. Aquesta vegada captada en video des d’un helicòpter suspès en l’aire. Un malèvol grup de policies treu als passatgers d’un cotxe i els comença a trencar la cara a puntades, cops de puny i garrotades. S’observen almenys quinze policies en la pallissa televisada: una relació de cinc a un.

 

Tot just uns minuts després de la transmissió, escoltem la prevista defensa: els policies de Filadelfia estan estresats. Ni tan sols feia falta esperar el pretext. Era qüestió de posar l’enregistrament, ajustar el dial de velocitat i pressionar repetir.

I quina ironia no? Van denunciar als tres passatgers per agressió agreujada i conspiració criminal.

 

Quant volen apostar que els policies gravats cometent agressió agreujada i (a causa de que l’agressió va ser acordada entre si) conspiració criminal, mai seran acusats d’aquests crims ni tan sols detinguts? Com m’atreveixo a asseverar això? Doncs, tinc molta experiència com observador.

 

A la majoria de la gent li vindran a la ment les imatges de l’infame cas de Rodney King, quan els policies de Los Àngeles van colpejar salvatgement a King perquè va intentar escapar d’ells. Ells també estaven estresats?

 

Per una altra part em recorda la pallissa, també gravada en video, que va rebre Delbert Àfrica durant l’atac policial contra la llar de l’organització MOVE el 8 d’agost de 1978. Aquests policies van ser fàcilment absolts per un explícit decret judicial.

Si un enregistrament no els importa, què és el que els importa?

 

En el judici dels tres policies que van colpejar, van pegar i van apallissar a Delbert amb la culata dels seus rifles, el jutge va fer cas omís als videos, però va esmentar la musculatura de Delbert i la declaració d’una locutora negra de televisió qui va jurar que el va veure armat malgrat el video que el mostra sense camisa, amb les mans buides i obertes i amb el tors nu!

 

Preparin-se per a l’encubriment, gairebé inevitable.

Vegin el video de nou i veuran exactament el mateix que veurien en un atac pandiller, perquè els atacants són simple i senzillament gànsters. Però de la colla blava.

 

Benvinguts a Filadelfia, la ciutat fraternal d’esbirros.

 

 

Des del corredor de la mort sóc Mumia Abu-Jamal

8 de maig de 2008

 

 

Mira el video de la pallissa