Nota de premsa – Alliberament d’un edifici a Olot

El passat dissabte 19 de novembre, en plena jornada de reflexió, algunes persones indignades de La Garrotxa van ocupar un edifici propietat d’un banc per allotjar-hi famílies desnonades i establir-hi l’Oficina de Recuperació dels Drets Humans Expropiats. D’això si que se’n pot dir reflexionar i actuar conseqüentment.

Com és ben sabut a Olot hi ha uns 1200 edificis buits, alguns com aquest des de fa anys. I com també és ben sabut cada dia hi ha uns 8 desnonaments de famílies a les comarques de Girona. Els taurons banquers i hipotecaris no tenen escrúpols a l’hora de privar la gent d’un lloc on viure i els polítics i empresaris no dubten a utilitzar la nefasta situació econòmica per escanyar, cada dia una mica més, els treballadors i treballadores. La sanitat i l’educació van camí de convertir-se en un negoci molt pròsper -per alguns- i l’habitatge ja fa temps que ho és.

Les retallades d’aquest any 2011 en tots els àmbits quedaran petites quan les puguem comparar amb les que vindran aquest any vinent, noves mesures per anar introduint el copagament, més retallades en educació i, sobretot, més atacs contra els treballadors públics de qui el govern català ja ha dit que gradualment han d’anar equiparant-se amb el sector privat.
Davant tots aquests atacs, només poder fer una cosa: actuar i donar suport a les accions com aquesta, on s’ha alliberat un espai posant-lo a disposició de la gent que més ho necessita i s’ha fet sense demanar permís, sense esperar respostes que mai arriben i de la millor manera amb què pot fer-se justícia: amb l’acció directa.

Des de la CNT d’Olot volem donar tot el nostre suport a aquesta acció i a totes les que s’han anat fent des del moviment indignat i convidem a la ciutadania en general a visitar l’oficina, a mostrar el seu suport decidit a la gent que hi resisteix i que ja s’enfronta a la denúncia del banc propietari de l’immoble i a sumar-se a noves accions que puguin convocar-se des d’aquest col·lectiu.

Oficina de Recuperació dels Drets Humans Expropiats: c/ dels sastres

http://personesindignades.net/

http://twitter.com/#!/IndignadesOLOT

Confederació Nacional del Treball d’Olot
Secretaria de Premsa i Comunicació