Les seccions de l’Associació Internacional dels Treballadors a l’estat espanyol i Portugal criden als treballadors ibèrics a la vaga general el proper 14 de novembre

L’AIT crida a una jornada internacional de mobilització el 14 de novembre.

Vaga general – 14 novembre – Espanya i Portugal: El mateix robatori, la mateixa lluita!

En tots dos països, el govern i la patronal recorren a mesures d’austeritat amb el pretext de combatre la “crisi”, que són autèntics robatoris i una intensificació de l’explotació de la classe treballadora i dels sectors més febles de la població; Els governs pugen els impostos als treballadors , disminueixen els salaris i redueixen drets conquistat en les lluites del passat.
Els governs retallen les pensions, els subsidis de desocupació i les despeses socials, pagats per endavant pels treballadors amb les seves cotitzacions i impostos, igual que es retalla la sanitat i l’educació, en benefici sempre dels mateixos: el capital financer i la patronal.
Els bancs reben suport financer de l’Estat mentre les persones són obligades a lliurar les seves cases als bancs; l’atur s’apropa a 6 milions a Espanya i a un milió a Portugal i la majoria de la població s’enfronta diàriament a una vida de pobresa i explotació.
L’economia capitalista i l’Estat afavoreixen sempre a la patronal i als rics, encara que són els treballadors els veritables productors de la riquesa social.

Només la classe treballadora té la capacitat de paralitzar l’economia per fer que els governs cedeixin als interessos de la població explotada i oprimida. Per això hem de ser capaços d’anar més enllà de les aturades de 24 hores aïllades en el temps, més enllà de la paralització puntual de l’activitat en les indústries i sectors tradicionals, de trobar formes d’interrompre tot el procés de producció i consum, d’incorporar a la mobilització al conjunt de la classe treballadora, per més precaritzada i dividida que estigui. Guanyar la capacitat de fer el major mal possible als interessos econòmics de l’elit empresarial i financera és l’objectiu principal de la vaga general.

La vaga general ha de ser també un pas per a l’autogestió, o sigui, per a la conscienciació que la classe treballadora posseeix la capacitat per recuperar el control sobre l’economia i per repartir amb justícia la riquesa produïda, a través de processos de participació directa i assembleària.

L’AIT-SP i la CNT-AIT, com a organitzacions anarcosindicalistes que són, practiquen un sindicalisme independent i revolucionari, d’acció directa i suport mutu, rebutjant la col·laboració de classes i qualsevol ajuda de l’Estat i del capitalisme. Participem de la jornada de mobilització internacional del 14 de Novembre al costat de les altres seccions de l’Associació Internacional dels Treballadors, que lluita per la construcció d’una societat lliure i igualitària, on tots puguin viure amb dignitat.

Per la vaga general indefinida. Per l’autoorganització i l’autoemancipació dels treballadors i treballadores!

 

CNT/AIT Confederació Nacional del Treball – CNT – Associació Internacional dels Treballadors. http://www.cnt.es spcc@cnt.es C/Historiador Domínguez Ortíz, 7 local 14002 Còrdova – Espanya

AIT-SP Associação Internacional dos Trabalhadores – Secção Portuguesa http://ait-sp.blogspot.com aitport@yahoo.com Apartat 50029 /1701-001 Lisboa / Portugal