CNT anima a una defensa contundent del dret de vaga davant les vulneracions empresarials

Des de l’organització sindical es considera que la nota dirigida el passat 31 d’octubre per CEOE i CEPYME a les seves empreses és una provocació als i les treballadores i una mostra clara de l’actitud que per la part empresarial ja es venia constatant amb anterioritat en diversos centres de treball, on s’ha tingut coneixement de nombroses coaccions contra treballadors/es que volien exercir el seu legítim dret.

Davant la nota emesa per les organitzacions empresarials CEOE i CEPYME el passat 31 d’octubre, des de la CNT volem traslladar a l’opinió pública el següent:

1.- Resulta irònic que les organitzacions empresarials qualifiquin la vaga general del 14N de “política” just en un context en el qual si alguna cosa han demostrat els parlaments de diversos països és precisament que les lleis només s’elaboren a les Corts en un sentit formal, doncs de facto les dicten els mercats (bancs i grans empreses).

2- Les organitzacions empresarials menteixen quan diuen que la vaga es convoca contra decisions legítimes del Govern i el parlament. Tant aquest Govern com el seu antecessor han edificat els seus respectius mandats sobre l’engany premeditat a la població; a la vista estan les promeses que els van posar en el poder i la seva conducta posterior. No hi ha legitimitat tampoc en partits polítics que, com els dos majoritaris, mantenen els càrrecs públics a delinqüents imputats per corrupció.

3- En conseqüència de l’exposat en els dos punts anteriors, la del 14N no és ni molt menys una vaga política, sinó que és una vaga genuïnament econòmica i social: una vaga contra els privilegis d’uns pocs i contra el robatori programat als i les treballadores, robatori planejat des del món empresarial (que contra el que diuen CEOE i CEPYME si és contrapart en la vaga) i emparat per institucions il·legítimes i antisocials.

4- Denunciem la demagògia emprada per CEOE i CEPYME en parlar de piquets que suposadament transgredeixen amb freqüència la seva funció informativa quan el pitjor dels piquets són els que de forma silenciosa organitzen les empreses mitjançant coaccions, amenaces i fins i tot acomiadaments a treballadores i treballadors que exerceixen el seu dret a la vaga. Reivindiquem per tant la funció del piquet informatiu com a eina a emprar amb la contundència que sigui necessària per garantir el lliure exercici de la vaga, enfront d’una patronal molt acostumada a incomplir la llei quan li convé. N’hi ha prou amb dir que són molt més abundants les sentències que condemnen a empreses per vulneracions de la legislació reguladora del dret de vaga, que les que condemnen als treballadors/es i les seves organitzacions.

5- Des de la CNT considerem que els únics serveis mínims compatibles amb el dret real a la vaga són aquells que afecten al dret a la vida: serveis d’emergències (hospitals i bombers) i atenció a discapacitats i ancians. L’existència de serveis mínims en el transport, en la recollida d’escombraries, en els mitjans de comunicació, etcètera, és en si mateixa una vulneració del dret de vaga que busca anul·lar de manera fraudulenta els efectes d’una eina legítima, davant el que estudiarem mesures a prendre tant contra les empreses, com de les administracions públiques, com ja vam fer el 29M.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CNT-AIT

prensa@cnt.es / 618 450 411

C/Historiador Domínguez Ortíz, 7 local. Còrdova