La SGAE demanda a la CNT per ofenses al seu “honor”

“Qui em torni a insultar acabarà a la presó o a l’hospital”. Ramoncín.

 

Anirem fins el final. El que ens digui gángsters, que es busqui un bon advocat?. SGAE.

 

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha interposat una demanda per valor de 9.000 euros a la CNT-AIT per un comunicat en el qual es van abocar expressions que atemptarien contra l’honor de tan “digna” institució. Es dóna la circumstància que el comunicat -del sindicat d’Arts Gràfiques de Madrid- estava escrit en solidaritat amb Alasbarricadas.org.

 

Aquesta demanda ja no ha estat interposada per Ramoncín, sinó que directament l’ha posat la pròpia SGAE. La demanda va ser interposada el passat mes de gener, i va ser rebuda pel Comitè Nacional de la CNT. A més es demana la publicació de la sentència en la web i el periòdic de CNT. En la lectura de la sentència es destaquen coses com: Resulta particularment trist que una organització sindical com la CNT (…) difami a la SGAE, la fi principal de la qual és garantir als seus representats una remuneració per l’ús que de les seves obres fan tercers.

 

No és la primera vegada que la SGAE actua contra la llibertat d’expressió per a tractar de silenciar l’allau de crítiques que rep diàriament. Ja ho va fer amb la web humorística Frikipedia, que reia de la SGAE en una de les seves entrades, ho van fer amb alasbarricadas, aquesta vegada per mitjà de Ramoncín, també amb la revista literiaria Quimera, l’Associació d’Internautes per la pàgina putasgae.com, i fins i tot han demandat a organitzacions que l’havien demandat abans denunciant irregularitats en la seva gestió. Les víctimes de la SGAE són moltes i segueixen creixent cada dia. El dret a l’honor de semblant organització està acabant amb la llibertat d’expressió a internet. Es fa necessària una resposta.

 

Volem solidaritzar-nos amb aquesta nova víctima d’aquest nou poder fàctic.

 

I una vegada més, Per la desaparició de la SGAE. A les barricades!

 

Més info:

 

Comunicat de la CNT- Gràfiques Madrid, en solidaritat amb alasbarricadas.

 

http://cnt.es/graficas/new53.html

 

http://www.diagonalperiodico.net/spip.phparticle5449

 

http://todoscontraelcanon.es/

 

http://www.alasbarricadas.org/noticias/