Comunicat de CNT-Bilbao davant l’escalada de detencions a l’esquerra abertzale.

El Sindicat anarcosindicalista CNT, desitja manifestar la seva preocupació per l’última escalada de detencions, de persones vinculades a l’esquerra abertzale.

Independentment de les diferències més que evidents entre els nostres dos moviments, no és impediment, per a donar a conèixer la nostra opinió públicament, de forma resumida, per a evitar  males interpretacions sobre l’actual situació que estem vivint.

Suposa una desaparició de drets que afecta directament a tots els ciutadans i no solament als que vivim a Euskal Herria sinó al conjunt de ciutadans de l’Estat. Entendre aquesta situació com un problema basc és un greu error. Entenem que és un problema de falta de democràcia en la cultura política de l’Estat, amb uns Governs incapaços d’enfrontar-se a problemes heretats des de la Transició, sent utilitzats descaradament per a obtenir rèdits electorals en lloc de solucionar-los.

La proximitat de les eleccions fa donar passes i utilitzar bases com a arma llancívola a l’hora d’aconseguir vots. La desinformació ciutadana en tot l’Estat és palesa i als partits i mitjans de pressió, no els preocupa el mes mínim, l’esforç de molts ciutadans per a donar sortida al denominat conflicte basc, brou de cultiu i vida per a molts pseudo analistes, tertulians, etc., la seva font d’ingressos és el terrorisme.

Sense voler entrar en la discussió sobre la necessitat, oportunitat, validesa o no de les diferents formes de defensar unes idees, des de CNT creiem que actualment la millor manera de donar una solució duradora a l’actual conflicte a EuskalHerria, és la negociació entre totes les parts implicades.

Una vegada solucionat el tema basc, seria el moment oportú per a lluitar de forma efectiva per problemes que romanen relegats d’una manera interessada, tals com les condicions laborals, l’atur, l’habitatge, etc., solament utilitzats, de vegades de manera barroera, en benefici principalment de la classe política i la Patronal, que pospossen qualsevol debat amb l’excusa que el principal problema que preocupa als ciutadans és la violència.

Insistim en la nostra solidaritat, amb totes les organitzacions, col·lectius i persones afectades.

Bilbao, a 14 de febrer de 2008.

Federació Local de Sindicats de Bilbao