JORNADA PER LA REFLEXIÓ. Quina democràcia tenim? Quina volem?

El proper dissabte 19 de novembre de 16h. a 20h. als Catòlics dOlot, sha organitzat una jornada per debatre, informar i sensibilitzar sobre el sistema electoral i els canals de participació que el nostre sistema democràtic permet.

Per començar (16h.) sha programat un taller sobre el Sistema Electoral i la llei dHont que anirà a càrrec de Francesc Sol de la Vega, politòleg i membre de l’equip del Programa Democràcia de l’Associació l’Oliva. Aquesta sessió procurarà donar respostes a qüestions com ara: Com es reparteixen els escons? Què és la lleiD’Hont? Què passa amb els vots en blanc? El Taller sobre el Sistema Electoral donarà a conèixer com funciona l’elecció dels representants de la sobirania popular a nivell central (Congrés i Senat de l’estat espanyol), a nivell autonòmic (Parlament de Catalunya), a nivell municipal (ajuntament, consell comarcal, diputació provincial) i a nivell europeu (Parlament europeu).
Aquest
taller pretén contribuir al coneixement de les regles de la democràcia representativa i oferir eines per a la crítica i la possible transformació a través dun simulacre dun procés electoral.

La jornada es completarà a les 18h. amb la presentació de lagenda Llatinoamericana que centra el discurs del 2012 en elbonviure,bon conviurei una conferència títulada “Legitimitat política i noves formes de participació”, que anirà a càrrec de Quim Brugué, llicenciat en Ciències Econòmiques (UAB), diploma en anàlisi de dades per a les Ciències Socials (Essex University) i doctor en ciència Política i de lAdministració (UAB). Actualment és director de lInstitut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. En làmbit universitari ha estat coordinador de titulació, vice degà dordenació acadèmica i coordinador del mestratge en Gestió Pública. Entre 2004 i 2008 va ser director general de Participació Ciutadana del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat.

La Jornada per la Reflexió està impulsada per tres col·lectius apolítics que han unit esforços amb aquesta iniciativa per poder donar respostes al desencís polític i la falta de confiança que sent actualment la població cap a gran part de la classe política. Els tres col·lectius que firmen la jornada son lInstitut dEstudis Socials de la Garrotxa, la comissió de lAgenda Llatinoamericana de la Coordinadora dOng de Girona i el col·lectiu de persones Indignades de la Garrotxa.