Èxit de mobilització a la vaga de les treballadores de Sumar

Tot i els entrebancs de l'empresa Sumar pel que fa als serveis mínims, un 40% de la plantilla fa vaga a La Garrotxa.
Les treballadores de CNT Olot afirmen que hi ha més mobilitzacions preparades si no es desencalla la situació.

Malgrat els contactes entre Sumar i la Secció Sindical de la CNT els dies previs a la mobilització, aquest dimarts ha tingut lloc la primera jornada de vaga convocada per les treballadores de la Secció Sindical de la CNT a l’empresa Sumar. Un 40% de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària a la comarca s’han adherit a la vaga convocada malgrat els entrebancs que l’empresa ha posat a les treballadores respecte als serveis mínims.

Les companyes de la Secció Sindical de la CNT Olot s’han concentrat aquest matí davant les portes del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa que és qui contracta l’empresa Sumar per dur a terme les tasques d’atenció domiciliària a la comarca i, més tard, han assistit a la manifestació convocada a Girona amb la resta dels sindicats del sector. Allà, s’han pogut reunir amb representants de l’Ajuntament de Girona i exposar-los les seves reivindicacions.

La precarietat en què desenvolupen les seves tasques són un dels detonants d’aquestes mobilitzacions i les treballadores afirmen que tenen preparades diverses accions en un futur proper si no hi ha un canvi en les seves condicions laborals, millores dràstiques a les zones rurals i un conveni digne.