“La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia” arriba a Olot de la mà de la CNT.

El proper 1 de març a les 19h es celebrarà a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de La Garrotxa la inauguració de l’exposició “La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia”, una exposició que arriba a Olot gràcies a la CNT, la pròpia Fundació Ferrer i Guàrdia i amb el suport de l’Arxiu Comarcal de La Garrotxa.

L’acte d’inauguració constarà d’una xerrada del Documentalista i Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona especialitzat en història del moviment obrer i cooperativista a Catalunya, Miquel Grau, i un petit guiatge en la mateixa exposició.

L’exposició, que es podrà veure fins al 29 de març, repassa la vida del pedagog, situat a l’avantguarda dels moviments de renovació pedagògica a Catalunya, i incideix en el seu paper de creador de l’Escola Moderna. L’exposició posa en relleu el paper de Ferrer i Guàrdia en la renovació pedagògica a Catalunya i arreu del món, amb la creació de l’Escola Moderna. També és l’introductor de l’Escola Nova a Catalunya.

L’exposició tracta els referents, objectius, principis, repercussió i abast de la seva gran obra: l’Escola Moderna, el model pedagògic de la qual va significar una autèntica revolució pedagògica en un context social convuls i amb un sistema educatiu precari. El projecte educatiu innovador de Ferrer i Guàrdia, junt amb el seu perfil ideològic anarquista, li van costar la vida, i va ser executat al mateix Castell de Montjuïc a principis del segle XX.

Des de la CNT d’Olot animem a tothom a conèixer un dels referents més important dels moviments de renovació pedagògica al nostre país i arreu.