EXGAE

 

 

 

La primera assessoria legal gairebé gratuïta especialitzada a lliurar als

ciutadans dels abusos de l’SGAE i altres entitats de gestió.

________________________________________________________

 

 

L’EXGAE s’obre amb la voluntat de canalitzar la popular i justificada hostilitat cap a aquestes entitats, dotar-la d’eines artístiques, legals i apostar per la seva fi.
L’EXGAE aposta, juntament amb la gran majoria de la societat civil, per altres formes de circulació de la cultura.

 

24 identitats, entre associacions i ciutadans, estan darrere d’aquesta iniciativa que comença protegida per gairebé 8000 persones. Està enfocada a informar i ajudar a la ciutadania en general i, en particular a assessorar comerços, creadors, artistes i productors estiguin lligats de peus i mans a una entitat de gestió o no.
L’horitzó és canviar els hàbits i canviar les normes per a un més just i beneficiós ús dels recursos digitals.

 

______________________________________________________________________             

 

 

 

Compta amb els millors advocats.

 

 

 

Quins serveis proposem:

 

 

 

*Assessoria legal presencial tots els dimarts amb advocats especialitzats.

 

*Respostes, en la nostra web, a totes les preguntes més recurrents sobre drets d’autor, llicències, cànon i entitats de gestió per a artistes, productors, sales, establiments, botigues d’informàtica, etc. El que serien les FAQ en general i les FAQ SGAE en particular.

 

*Eines d’autodefensa: A www.exgae.net tot el món podrà descarregar-se les eines necessàries (models de contractes, cartes per a rebutjar el cànon per a difusió quan està aplicat de forma improcedent…)

 

 

 

*Canvia de repertori: t’oferim eines per a produir i accedir a repertoris no subjectes a les recaptacions de les entitats de gestió, aprofitant tot el potencial que avui ofereix la Xarxa de xarxes.

 

 

 

______________________________________________________________________

 

 

 

Aquí està la xarxa, preneu-la i multipliqueu-vos. Internet possibilita l’intercanvi horitzontal d’informació i cultura a tots els ciutadans. Els temps han canviat, per fi la còpia és igual a l’original!. Per això, els mitjans de producció cultural han d’adaptar-se a aquesta nova democràcia i no al revés.

 

 

 

Però, encara pagues a les Sgae?. És el moment de fer un exercici de realitat: les societats de gestió són entitats obsoletes que dificulten la lliure circulació del coneixement i enriqueixen a un restringit lobby de persones en lloc de beneficiar a la societat en la seva totalitat.

 

 

 

Existeixen noves formes de protegir i promoure la creació. Com sempre, la societat civil està molt per davant de la legislació. Per això, EXGAE és una assessoria impulsada per creadors independents (i no) i afectats per les actuacions d’entitats de gestió tals com la SGAE, que està enfocada a informar i ajudar a la ciutadania en general (tots paguem el cànon, tots aportem informacions a la xarxa) i, en particular a assessorar a comerços, creadors, artistes i productors.