Empreses que fan trampa

Els serveis jurídics de CNT es veuen obligats a denunciar algunes empreses que vulneren els drets legals reconeguts als seus treballadors.

Transports Prujà es serveix d’una formalitat per aconseguir ajornar pel gener un judici per reclamació de quantitats salarials d’un conductor. Fa quinze dies es va publicar la sentència per la que es reconeix parcialment el deute d’aquesta mateixa empresa contra un altra conductor al que, a més a més, pretén acomiadar amb faltes disciplinàries no reconegudes. Aquesta empresa perjudica els treballadors i també practica dins del sector la competència deslleial amb una modalitat fraudulenta de finançament que consisteix a acumular deute amb els seus treballadors.

Una altra empresa, Restaurant Sant Ferriol, simula insolvència per no pagar la indemnització corresponent a una sentència d’acomiadament improcedent; es calcula que aquest quantitat deu ser equivalent als ingressos d’un sol cap de setmana d’aquest empresa d’hostaleria. La treballadora afectada és mare de dues nenes i no disposa d’altres ingressos.

El sindicat denuncia aquestes actituds contràries als drets dels treballadors i també perjudicials pel conjunt dels sectors econòmics tan per la competència deslleial contra les empreses que compleixen com per l’estafa laboral que comporten. Aquesta informació és la primera de les mesures que emprendrem des d’ara per impedir-ho.

Així mateix, convidem a totes les persones que mostrin la seva solidaritat amb aquests i aquestes treballadores afectades no utilitzant els serveis d’aquestes dues empreses. Seguirem informant.

Secretaria de Premsa i Comunicació
Confederació Nacional del Treball d’Olot