Comunicat a favor de l’autodeterminació del poble català

El Sindicat d’Olot de la CNT volem fer públic el nostre posicionament a favor de l’autodeterminació del poble català.

Des de el nostre tarannà anarcosindicalista pensem que la transformació política dintre del món capitalista no pot encabir tot el nostre anhel d’una transformació social on l’autogestió dels mitjans de producció i distribució siguin en mans de les classes treballadores. És per això que la nostra lluita quotidiana no està enfocada cap a la creació de nous estats o iniciatives parlamentàries.

Tot i així no podem restar mirant cap a un altre costat quan les iniciatives per autodeterminar-se en clau de progrés, expressades de forma natural i transparent, són atacades i represaliades per part de qualsevol Estat, que en aquest cas s’ha tret la careta per revelar el seu autèntic caràcter autoritari i post-franquista com ja havia insinuat en altres moments (reformes laborals, rescats bancaris, escàndols de corrupció, retallades en la sanitat, desnonaments… algunes de les quals recolzades pel Govern de la Generalitat).

La CNT d’Olot vol saludar l’actitud desobedient contra un aparell estatal dictatorial, discriminador i reaccionari i vol mostrar el més profund rebuig contra la repressió i contra qui l’exerceixi contra un poble que s’expressa lliurement.

Les dones i els homes de la CNT seran uns més en defensa dels seus veïns i veïnes si així s’escau, com no pot ser d’altra forma en una organització anarcosindicalista i per tant revolucionaria.

(Manifest original de la CNT Vallès Oriental, al qual ens adherim plenament).