CNT dóna suport a la vaga d’ensenyament del dia 9 de maig

El proper dia 9 de maig hi ha convocada vaga en tots els sectors de l’ensenyament en protesta per les decisions del govern actual, que perjudiquen clarament l’ensenyament públic per afavorir la privada, reduint o eliminant les conquestes obtingudes en aquest àmbit per la classe treballadora. En aquest context d’empitjorament continu i insostenible, CNT secunda les mobilitzacions que es realitzen contra les decisions governamentals, i manifesta el seu suport a totes les persones que opten per la lluita i abandonen la resignació i la passivitat imperants.

D’altra banda, hem de recordar que l’educació pública porta ja molts anys d’agressions per part dels diferents governs que hem patit, que han fomentat activa i passivament el sector privat, de forma tant oberta (amb subvencions, deduccions fiscals, etc) com soterrada (desatenció i descrèdit de l’ensenyament públic, tractant de forçar a qui se la pugui permetre l’ús de la privada). La crisi s’ha convertit en una excel·lent excusa per accelerar un procés que ja s’estava donant.

Són els/les treballadors/es i els/les estudiants els qui han de decidir, organitzant-se horitzontalment, i prendre les regnes de la seva lluita, desmarcant-se de les cúpules polítiques dels sindicats majoritaris i sectorials que ens utilitzen i instrumentalitzen a voluntat. No oblidem que els qui ara ens criden a la vaga són freqüentment còmplices dels atacs patits, i que a l’hora de les eleccions utilitzaran aquestes mobilitzacions com a “medalles” per demanar-nos el vot.

Des del sindicat CNT recolzem i secundem la iniciativa de vaga i les decisions assembleàries preses en cada centre educatiu, tot i que des de la crítica a la verticalitat mostrada pels sindicats oficialistes.

Si ningú estudia per tu, ningú ensenya per tu i ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu.