Amenaces, difamacions i mobbing en un grup de botigues de roba d’Olot

El sindicat d’Oficis Varis de CNT d’Olot ha rebut consultes de situacions laborals greus a dues botigues de confecció del centre d’Olot, referides a establiments d’un mateix propietari. A la primera, de nom “Rumore” es va produir un acomiadament argumentant falsament i sense proves de cap mena que la treballadora s’havia quedat cent euros.
Aquesta acusació, desmentida posteriorment per la gestoria, ha generat difamació i afecta personalment una trajectòria professional com a venedora coneguda de fa anys; però sembla ser que una falsedat similar ja havia estat utilitzada anteriorment amb total impunitat per negar els drets laborals a qui els reclamava . S’ha descobert irregularitats en els horaris, fulls de salari i cotitzacions i la reclamació d’aquestes hauria motivat l’acomiadament.
En un altra cas , de la botiga “Popelin” del mateix propietari, a rel de la reclamació de drets similars la direcció opta per pressionar de forma il·legítima, amb comportament que cal qualificar de “mobbing” laboral, per exemple obligant a netejar repetidament els vidres, modificant els horaris arbitràriament i reduint els ingressos, per forçar el sotmetiment a irregularitats inadmissibles.

El referit empresari ha arribat a amenaçar una treballadora que va acomiadar en el seu lloc de treball actual, amb amenaces del tot inacceptables.
Aquesta cadena de botigues practica competència il·legal des del moment que retalla els drets el perjudici de les treballadores i també es guanya l’enemistat del sector ja que es beneficia de les iniciatives dels col·lectius de comerciants sense contribuir a les despeses de promoció de botiga al carrer, campanyes de rebaixes o enllumenat de nadal.

El sindicat està decidit a combatre aquestes situacions que deterioren encara més la situació laboral i fins i tot atempten contra la dignitat personal. En breu es poden produir mobilitzacions a peu de carrer per part dels treballadors del nostre sindicat en suport a les nostres companyes afectades i ja hem iniciat les accions legals pertinents per la via del tribunal social, i no descartem la penal si es confirmen o repeteixen les amenaces i intimidacions.

Fem una crida també a les treballadores i consumidores de la comarca per tal que s’abstinguin de comprar a aquests establiments, fins que no modifiquin la seva conducta antisocial, i com a forma d’expressar el rebuig i no donar consentiment a comportaments abusius, la impunitat dels quals perjudicaria tota la classe treballadora.

 cnt-olot-2

cnt-olot-1

SINDICAT D’OFICIS VARIS,
Confederació Nacional del Treball (CNT).

Olot a 2 de Maig de 2014.