La CNT mostra unitat sindical en el cas de “La Suiza”

«No podem permetre que aquest nou cas de repressió sindical ens faci retrocedir»

Madrid, 13 de juliol de 2024 – La Confederació Nacional del Treball (CNT) ha celebrat aquest dissabte una roda de premsa a la Fundació Anselmo Lorenzo per a mostrar el seu suport a les sis treballadores de La Suiza que van ser condemnades, per dos delictes diferents, a 3 anys i mig de presó, encara que no superen cadascun els dos anys de pena.

En l’acte, la Secretària General de CNT, Erika Conrado, ha denunciat que la sentència del cas de La Suiza «posa de manifest, una vegada més, que la defensa dels drets laborals entra en contradicció amb els interessos de les classes dominants en la nostra societat». Conrado ha assenyalat que aquesta sentència és «la continuació, per part de les institucions de l’Estat, d’aquesta estratègia de coacció i repressió a la lluita sindical».

Davant aquesta situació, la líder de CNT ha fet una crida a la unitat i la lluita de tota la classe treballadora: «No podem permetre que aquest nou cas de repressió sindical ens faci retrocedir en les nostres aspiracions d’emancipació i llibertat. Hem de reivindicar, com sempre, la llibertat sindical plena i continuar acompanyant a les nostres companyes a totes les instàncies que requereixin per a defensar els seus drets».

A l’acte de suport a les treballadores de La Suiza hi han estat presents representants de diversos sindicats, com a CCOO, CGT, Solidaridad Obrera, UGT, SAT, Co.Bas, Confederació Intersindical i SOFITU. I es van llegir comunicats del Corrent Sindical d’Esquerres, ELA, LAB, ESK, Educació d’Euskal Herria STEILAS, COS i la Coordinadora Internacional de Sindicats de Metro.

La lluita per la llibertat sindical

La llibertat sindical és un dret fonamental que permet als treballadors defensar els seus interessos col·lectius. No obstant això, aquest dret està sent cada vegada més atacat per les empreses i els governs. La CNT considera que la defensa de la llibertat sindical és essencial per a la lluita per l’emancipació de la classe treballadora.

En aquest context, la CNT crida a tots els treballadors i treballadores a unir-se en la lluita per la defensa dels drets laborals i la llibertat sindical.