SGAE

Més de 30 socis de l’SGAE es

posicionen  contra la demanda a CNT

 Fermin Muguruza, Amparo Sánchez o Habeas Corpus, entre els signants

d’un manifest crític amb el procés judicial iniciat per la societat de gestió.

 

 

Més de 30 músics associats a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) han signat un manifest en el qual critiquen la demanda interposada per l’entitat contra el sindicat Confederació Nacional del Treball (CNT), al que exigeix 9.000 euros per intromissió il·legítima en l’honor a causa d’un comunicat que va fer públic un dels seus sindicats. En resposta, la CNT va començar fa mesos una campanya d’acció directa a tot l’Estat contra l’ SGAE.

 

 

Els socis de l’SGAE, entre els quals hi ha noms coneguts com el músic basc Fermin Muguruza, la cantant d’Amparanoia, Amparo Sánchez, o el grup de hardcore Habeas Corpus, manifesten en l’escrit el seu total desacord amb la demanda, al considerar que qualsevol individu o organització té el dret d’expressar la seva opinió sobre el funcionament i activitat de l’SGAE.

 

 

D’altra banda, els artistes indiquen que l’entitat dirigida per Teddy Bautista en cap moment els va sol·licitar permís per a iniciar el procés judicial, el que al seu entendre indica serioses deficiències quant a la seva democràcia interna.

 

 

El manifest conclou amb la petició a l’SGAE que retiri la demanda i exhorta a la societat de gestió a que, a partir d’ara, renunciï a aquest tipus de mètodes davant casos similars.

L’organització anarcosindicalista continua rebent noves adhesions al manifest per part de socis de l’SGAE. Els socis i sòcies interessats han de dirigir-se al correu electrònic graficas_madrid@cnt.es.Es pot consultar el text complet del manifest, així com la llista d’adhesions, en el següent enllaç: http://www.cnt.es/node/126

 

 

Sindicat d’Arts Gràfiques, Comunicació i Espectacles de la Confederació Nacional del Treball.

 

www.cnt.es/graficas