2023 en números: creix l’afiliació femenina i es manté estable la general

Com cada gener, us portem les dades d’afiliació de CNT Olot de l’any anterior, en aquest cas el 2023. És aquest un exercici de transparència que ja és habitual en nosaltres des de fa uns anys.

Els atacs a la classe treballadora no s’aturen i, per tant, a la CNT Olot redoblem els nostres esforços per fer-hi front, especialment en tres àrees; una assistència jurídica i sindical de qualitat i a l’abast de tothom, formació per a afiliats i no afiliats i actes culturals oberts i gratuïts.

A diferència dels anys anteriors en què experimentàvem un creixement constant, aquest 2023 això no ha estat així.

Observant les dades generals, podem veure que s’ha aturat el creixement progressiu que tenia lloc des de 2015. En termes generals la baixada d’afiliació és gairebé anecdòtica i esperem que quedi com a tal i no s’allargui en el temps.

Si parlem de les dades de gènere, podem veure que l’afiliació femenina segueix en creixement constant també des del 2015. Aquesta dada ens referma en les accions empreses els darrers anys en aquest sentit com el protocol establert per evitar les agressions masclistes.

En referència a l’edat, cal destacar que som un sindicat amb un 56% d’afiliació menor de 40 anys. La franja dels 30 als 39 anys segueix essent la més gran amb un 35% de l’afiliació general.