Tribunal d’apel·lacions rebutja un nou judici per Mumia.

 

El passat dijous 28 de març el Comitè Internacional d’Amics i Familiars de Mumia Abu-Jamal (ICFFMAJ) va celebrar una conferència de premsa i manifestació a Filadelfia per a expressar la seva indignació sobre el rebuig a un nou judici per a Mumia pel Tribunal Federal d’Apel·lacions del 3° Circuit. Properament hi haurà protestes a Harlem, San Francisco i diverses ciutats del món. Es convoca una gran marxa a Filadelfia el 26 d’abril per a rebutjar les opcions de cadena perpètua o mort.

Encara que el tribunal federal va afirmar la revocació de la pena de mort ordenada pel jutge Yohn el 2001, també va rebutjar els arguments sòlids de Mumia per a aconseguir un nou judici i demostrar que va ser incriminat per l’assassinat del policia Daniel Faulkner el 1981.

El mateix tribunal ha ordenat nous judicis per a altres presos pels mateixos motius. Però no segueix els seus propis precedents en el cas d’aquest escriptor que té el valor d’atacar el poder des de la seva petita cel·la en el corredor de la mort.

Encara que diversos mitjans de comunicació parlen d’una nova audiència per a Mumia Abu-Jamal, el que passa és que el fiscal podria exigir una audiència, però solament per a determinar la sentència. En aquest cas, les úniques opcions serien mort o cadena perpètua. Si el fiscal no demana una nova audiència, la sentència serà cadena perpètua.

Per a aquests jutges, l’evidència és irrellevant. La justícia és irrellevant. És més important complaure als seus amos, qui veuen la llibertat d’aquest home honest com un greu perill per als seus privilegis i poder. El volen castigar i escarmentar per una vida sencera de resistència, primer per la  seva militància al partit Panteres Negres, després per la seva afinitat amb l’organització MOVE i sempre pel seu periodisme combatiu.

Per al tribunal federal, el comentari racista del jutge Sabo a un col·lega dient-li que anava a ajudar-los a fregir aquest “nigger” no va constituir una violació dels drets de Mumia a un judici imparcial.

Tampoc l’engany als membres del jurat quan el fiscal els va recomanar que no prenguessin en compte qüestionis de la presumpció d’innocència i de dubte raonable perquè Mumia tindria moltes apel·lacions en l’esdeveniment que el jurat donés un veredicte de culpabilitat erroni.

I només un dels tres jutges del panell va considerar que el racisme en la selecció del jurat va ser una violació dels drets de Mumia.

Encara que els advocats segueixen amb les apel·lacions, el més important és la pressió pública. Hi ha centenars de milers de persones que coneixem a Mumia Abu-Jamal a través dels seus assajos, els seus llibres, la seva dignitat, la seva rebel·lia.

NO PODEM ACCEPTAR AQUESTA DECISIÓ! DONEM SUPORT Al NOSTRE COMPANY MUMIA AMB ACTES PÚBLICS EN AQUESTS DIES!
MUMIA LLIBERTAT! PRES@S POLÍTICS LLIBERTAT!