Treballadors de l’hospital d’Olot contra les retallades

Olot retallades a Sanitat

 

Una cinquantena de treballadors de l’hospital Sant Jaume en representació del mig miler que té es van manifestar a fora de l’ajuntament d’Olot abans del ple d’ahir al vespre i, un cop iniciat, van entrar per seguir la sessió i intervenir-hi al final on una representant va exposar les queixes dels treballadors i treballadores de l’hospital.Retallades Sanitat Olot

Durant bona part del ple, van tocar botzines des de fora i van mostrar pancartes per les finestres de la sala de plens, cosa que, al final, els va recriminar l’alcalde, Josep Maria Corominas.

Un cop acabat, una representant del comitè d’empresa va llegir un breu comunicat en què manifestava l’oposició dels treballadors de l’hospital a les retallades.

Va ser una altra de les accions iniciades per aquest col·lectiu dilluns passat amb la lectura d’un manifest i una recollida de signatures de suport. En aquest manifest, alertaven que fa temps que les seves condicions laborals van malament; s’oposaven a les retallades actuals i a les que es preveuen i recordaven que afecten els treballadors i els usuaris i el nou hospital comarcal que s’ha d’obrir el 2013, segons ells, sense els nous serveis previstos ni l’ampliació dels actuals.

La representant del comitè va avançar que segurament presentaran una moció al ple de gener. Només hi va intervenir l’alcalde per reclamar explicacions als treballadors de l’hospital sobre els canvis en la seva situació laboral respecte a mesos enrere.

Va dir que entenia el malestar que genera la pèrdua de la paga de Nadal i el canvi d’horari laboral, però va recordar-los que eren el col·lectiu de treballadors públics més ben tractat de tots els afectats. I, finalment, hi va afegir que treballaran perquè l’afectació de les mesures que imposa el govern espanyol sigui la mínima.

Informació i imatge extreta de l’article de Jordi Cases d’el Punt