Presentació del setmanari La Directa a Olot

Contra la llei del silenci, per la llibertat d’expressió

L’any 2006 i fruit d’un procés col·lectiu de debat i reflexió, va néixer el setmanari Directa. Concebut com un mitjà dels i pels moviments socials, fa 30 mesos que estem informant de la realitat a peu de carrer. Perquè Directa va néixer, sobretot, davant la necessitat de combatre la societat de l’espectacle i les dinàmiques de manipulació, ocultació i control de la informació instal·lada a casa nostra. Per recuperar la reflexió crítica, la informació rigorosa i les propostes de transformació d’una societat a la deriva.

En una societat radicalment individualista, desenes de persones han fet possible aquest projecte de resistència i desobediència informativa. Però necessitem continuar amplificant la veu dels sense veu, fer sòlida la xarxa de la insubmissió informativa i recuperar les millors experiències de premsa del moviment obrer, del periodisme de barri i de la contrainformació des d’un projecte basat en l’autogestió, la independència i el suport mutu.

Després de dos anys i 100 números desobeint hem arribat a la fèrtil conclusió que encara ens queda molt camí. I que, sobretot, ens faltes tu. És per aquest motiu que et convoquem a la xerrada de presentació i informació del projecte que esdevé la Directa el proper divendres dia 24 d’octubre a les 19.30 h a la llibreria Dòria (c/ Sant Tomàs, 6) d’Olot.

www.setmanaridirecta.info