Ocupació a Catalunya Ràdio pel cas d’Amadeu Casellas

catràdio

Fotografia extreta de Vilaweb

Avui, 23 d’Octubre a les 12:10, un grup de vint persones han ocupat les instal·lacions de Catalunya Ràdio (Diagonal 614, M-L3 Maria Cristina, M-L5 Hospital Clínic), en senyal de protesta pel silenciament que s’ha dut a terme des dels mitjans de comunicació del cas d’Amadeu Casellas. També hi havia un nombrós grup de suport a l’entrada de l’edifici.

Hi ha hagut un procés de negociació sobre la possibilitat d’intervenir en antena i llegir un manifest explicatiu del cas i de l’acció, no obstant, amb la presència de quatre furgones dels Mossos d’Esquadra(antiavalots) a l’exterior, la situació cada cop es tornava més tensa.

Finalment a les 14:20 la gent que estava dins han anat sortint sense ser identificats pels mossos entre crits d’Amadeu llibertat!

Ells mateixos han explicat que Catalunya Ràdio s’ha compromès a que tres companyes puguin intervenir demà de 13 a 14 en un programa que s’emet a aquesta hora. Finalment tothom ha pogut marxar sense identificacions ni intervenció dels mossos.

No deixem que ens tornin a silenciar.

Manifest:

Estem aquí per denunciar una situació insostenible. Nosaltres no podem comprendre com és possible que una persona estigui, avui, ara, en aquests moments, a punt de morir, de ser assasinada, en mig del silenci d’uns mitjans que suposadament són públics, que suposadament són nostres. La indiferència de tots els mitjans, tan públics com privats, és avui còmplice de l’assassinat d’Amadeu Casellas.

S’ha silenciat qualsevol intent de fer del cas de l’ Amadeu una preocupació social. Estan matant l’Amadeu Casellas, pres anarquista català que va entrar a la presó a finals dels anys 70, per robar als que més ens roben: els bancs, i finançar, amb aquests diners, lluites obreres. L’Amadeu no va incorrer en cap delicte de sang.
Se’l castiga per denunciar la situació real que s’esta vivint a les presons. Donant noms i cognoms dels que maneguen aquesta màfia penitenciària, que beneficia els rics i perjudica als pobres. És per aixó que ara, a dia d’avui, porta 100 dies en vaga de fam i 11 en vaga de set, després de 23 anys tancat.

En aquesta situació dolorosa, la seva mare fa un any que demana reunir-se amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, o amb el director general d’Institucions Penitenciàries, Albert Batlle. Tots dos s’hi continuen negant: estan massa ocupats en coses importants.

L’any passat l’Amadeu va fer dues vagues de fam, ell les va aturar amb l’acord de que a la tardor del 2008 passaria a tercer grau, després del qual sortiria al carrer. Aquest acord s’ha incomplert, i encara ara cap dels responsables ha donat explicacions al respecte. Ara mateix el seu estat és molt crític i es troba incomunicat a la unitat hospitalària penitenciària de l’Hospital de Terrassa.

Exigim, perquè és de sentit comú, que el cas de l’Amadeu Casellas es faci públic i es difongui entre la gent.

Que els responsables polítics, el Secretari de Serveis Penitenciàris, Albert Batlle i la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, donin explicacions del perquè s’arribat fins aquesta situació, on una persona ha estat més de 200 dies de vaga de fam, i està a punt de morir per la seva llibertat!

A vosaltres, les persones que escolteu aquesta ràdio, a tothom qui senti aquest cas com una injustícia, veniu a mostrar la vostra solidaritat amb l’Amadeu a la manifestació que hi haurà aquest dissabte a la Rambla del Raval a les 18.00h.

Amadeu, company, t’esperem aquí amb nosaltres.