La policia dissol violentament a Salt una concentració pacífica contra un desnonament

Qui avisa no es traïdor diu el refrany. I cert és, que avisades estaven totes les persones que d’alguna manera, participen dels moviments socials o de qualsevol tipus de protesta. Va ser la setmana passada, quan el comissari general de coordinació territorial dels mossos d’esquadra David Piqué, va qualificar de rates a les persones que participen de protestes i, va llençar una inquietant amenaça… “anem a per ells”. Però també és sabut que tota regla, té la seva excepció i aquesta n’és una, perquè el que ha succeït aquest matí a la població gironina de Salt, poc ha tingut de noble o lleial. L’estrena a comarques gironines d’aquesta nova doctrina del Departament d’Interior, l’han patit totes les persones solidàries, que protagonitzaven una concentració de suport i protesta a un desnonament que hi havia programat per avui a Salt. La concentració l’havia convocat la PAH (Plataforma d’Afectades per la Hipoteca) de Girona i, cap a quarts de nou, una seixantena de persones s’han anat aplegant davant les portes de l’edifici on es trobava la vivenda que havia de ser desnonada. Tot el matí s’ha desenvolupat de manera distesa i quasi festiva, les concentrades han cridat consignes contra els desnonaments i han convidat a la solidaritat a tot el veïnat. Durant tot el matí, policies de paisà s’han anat deixant veure pels voltants de la concentració. Aquesta inquietant presència policial, no feia preveure el traumàtic desenllaç de la protesta.

Un ferit de consideració ha de ser operat

Cap a quarts d’una, la comitiva judicial ha enfilat el carrer on es troba la vivenda afectada. Unes representants de la PAH han volgut mediar amb la comitiva per tal d’intentar que aturessin el desnonament. La comitiva judicial, que anava acompanyada de comandaments policials, s’ha mostrat en tot moment hermètica i l’únic diàleg que han volgut mantindre, ha estat per amenaçar a les concentrades de que, si no marxaven serien desallotjades a la força. I efectivament, un cop més, qui avisa no es traïdor, de sobte tots els carrers colindants han estat presos per fins a deu furgonetes d’antiavalots. Un nombrós grup d’aquests agents s’han dirigit a les concentrades i, han començat a agredir-les mentre resistien de forma passiva i pacífica, a l’actuació policial. El nivell de l’accció policial ha anat pujant de to i intensitat, fins que han escombrat literalment a cops de porra a tothom que hi havia al carrer. El resultat final, ha estat realment colpidor, cinc persones han necessitat l’assistència sanitària de dues ambulàncies, diverses persones han patit contusions i un parell han patit fractures de diversa consideració. Una d’aquestes persones està sent intervinguda quirúrgicament per fractura a la tíbia. Finalment, el desnonament s’ha fet efectiu i una família més s’ha quedat sense habitatge. En aquest cas, l’entitat bancaria que ha executat la hipoteca, ha estat Bankia, que en tot moment s’ha negat a negociar el deute o acceptar la dació en pagament. Per aquesta setmana, estan previstos altres desnonaments a comarques gironines i tot fa pensar, que aquesta nova manera d’encarar les protestes per part d’Interior ha arribat per a quedar-se. Fonts de la PAH han manifestat que es plantegen realitzar una denúncia col·lectiva pels fets d’aquest matí que, han qualificat de “desproporcionats”. També estan valorant la convocatòria de protestes per denunciar aquests casos de violència policial.

La persona que més ha patit aquesta agressió ha estat un membre de la PAH d’Olot que ha patit una fractura de tibia, per aquest motiu s’ha convocat unas concentració a Olot aquest dimecres a les 20 hores davant de Sant Esteve.

MOSTREM EL NOSTRE REBUIG A LA POLÍTICA CRIMINAL DEL GOVERN I ELS INTERESSOS FINANCERS , CONTRA LES AGRESSIONS POLICIALS!!