La CNT crida a mobilitzar-se aquest 14 de maig

 

Després de les indignes reformes del Govern socialista, veritables atacs en contra de la classe treballadora aprovats amb la complicitat dels sindicats “més representatius”, toca el torn ara a CiU per aprofitar la situació de crisi econòmica i imposar als treballadors importants retallades dels serveis socials amb l’objectiu més que evident de potenciar l’empresa privada, minvant encara més el ja raquític sector dels serveis públics. Un nou atemptat cap als treballadors i les treballadores, que afecta alguns dels drets més fonamentals de les persones com són la salut i l’ensenyament. No obstant això, aquest nou atac ha provocat importants reaccions als centres de treball, desbordant als sindicats apagafocs i demostrant que la lluita és l’únic camí per a respondre als atacs de l’Estat i la patronal.

En aquest context, aquestes dues centrals sindicals que es defineixen com representatives, han perdut la poca vergonya que encara els podia quedar, acceptant dues reformes que constitueixen un dels retrocessos més grans a la història de la classe treballadora d’aquest país. Dues centrals que, ara, busquen aprofitar la mobilització obrera amb un clar afany electoralista, instrumentalitzant les actuals lluites dels treballadors per mantenir les seves parcel.les de poder. Oblidant (quina sorpresa!) que les actuals retallades no són un fenomen aïllat, sinó una peça més en una estratègia que mira de desmantellar decennis de conquestes per part de la classe treballadora, en benefici dels empresaris. Utilitzant la crisi com a excusa, s’ha fet xantatge sense escrúpols als treballadors per imposar la reducció de drets, l’abaratiment de l’acomiadament, l’endarreriment de les pensions i, ara, la pèrdua de serveis essencials per a la comunitat. Doncs bé, una vegada més, ha arribat l’hora de dir Prou!

La CNT ha decidit mobilitzar-se en contra de les retallades i els pactes socials, juntament amb altres forces populars i sindicals que es neguen a resignar-se. Fem, per tant, una crida a tots els treballadors i treballadores de Barcelona a sumar-se a la iniciativa i trobar-nos aquest dissabte 14 de maig a les 11 hrs a PLAÇA URQUINAONA.

Construïm junts un espai per a tots aquells treballadors i treballadores que estan farts de pactes i traïcions, i que entenen que l’única manera d’evitar-ho es organitzar-se i lluitar, al marge del sindicalisme d’Estat i mitjançant l’acció directa. Per a tots aquells treballadors i treballadores que no tenen prou amb denunciar els retalls sinó que aposten per un model de sanitat diferent, obert a la participació de la comunitat i els treballadors, a través d’un model autogestionat i horitzontal. Per a totes aquelles persones que considerin necessari implantar una pedagogia antiautoritària, capaç de desenvolupar totes les capacitats de l’individu i oferir-los eines crítiques per a enfrontar-se a la realitat. En definitiva per a tots els que volen alçar la bandera d’una alternativa sindical de classe, llibertària i autogestionària, per enderrocar l’actual model criminal i antipopular de societat que se’ns imposa diàriament.

PUNT DE TROBADA: PLAÇA URQUINAONA, DISSABTE 14 DE MAIG A LES 11 HRS.

Federació Local de Sindicats de Barcelona