La CNT convoca vaga general a la ciutat de Barcelona el proper 31 d’octubre

Davant l´atac continuat que governs i Patronal no dubten en dirigir cap a la classe treballadora, amb el consegüent malestar laboral i social que venim patint, la CNT Barcelona convoca jornada de vaga general de 24 hores el dimecres 31 d’octubre a la ciutat, seguint el que ha estat el fil discursiu de les darreres campanyes d´aquest sindicat. La CNT convoca  sense esperar que siguin sindicats del tot aliens als interessos de la clase treballadora els que cridin la població a mobilitzar-se.

Entenem les polítiques neoliberals de les elits dirigents com un atac rere altre a la classe treballadora. Una classe treballadora que, alhora, ha estat convençuda de ser la culpable d’aquesta situació que ara pateix i que anomenen crisi. Amb la culpa de per mig, és més fàcil que els i les treballadors/es acceptem tota mena de sacrificis imposats i els duguem a terme amb resignació. Els atacs a la classe treballadora no s´aturen. Ben al contrari, han continuat amb una regularitat diària, perquè és cada dia quan els patim. L´única raó per la que no s´aturen és perquè els treballadors, les treballadores, els estem permetent.

Des de la darrera vaga general al març, aquest sindicat ha dut a terme distintes campanyes (contra l’atur i la seva criminalització, contra el paper de la banca a la situació econòmica que estem patint, contra el desnonaments, etc….) en les que plantejàvem la necessitat d’una vaga general com a eina dels treballadors davant els atacs de governs i Patronal. Ara és el moment de demostrar que es pot i s´ha de fer; i es pot fer sense que hàgim d’esperar que siguin els sindicats del poder (CCOO i UGT) els que facin la crida. Una vaga ha de sorgir des de la classe treballadora, i no des d’uns organismes que no poden representar els treballadors tal com diuen, perquè els seus interessos son uns altres, que ben poc tenen a veure amb les necessitats del la classe treballadora.

La CNT ha iniciat un diàleg amb els treballadors i les treballadores: ha sortit al carrer en diferents ocasions els darrers mesos i els ha parlat clar. La resposta ha estat clara: hem trobat la necessitat d’una alternativa real de lluita, ens han demanat veure’ns al carrer. La CNT no és aliena als treballadors, sinó que són ells mateixos qui la formen i la treballen cada dia. No només funciona per a ells, sinó per ells. Aquesta vaga pretén ser una demostració de com es posa en pràctica l’organització de la classe treballadora quan són els mateixos treballadors qui la fan possible. Es tracta, doncs, de portar a l´acció el discurs que aquest sindicat ha estat portant als carrers. Per tant, fem una crida a treballadors, aturats o en actiu, estudiants, pensionistes, mestresses de casa, desnonats i, en definitiva, a tota la classe treballadora, a que participin d’aquesta jornada de vaga.

Tothom sap que ens sobren els motius per anar a la vaga. Les darreres reformes,  les retallades (quan no directament aniquilació) de drets laborals i socials, congelació de sous i pensions, acomiadaments, pujada d’impostos… tots estem patint a la nostra pell alguna de les conseqüències d’aquests atacs o tenim ben a prop algú que les pateix. És per això que és necessària una vaga organitzada pels propis treballadors, amb uns problemes comuns que els hi fan anar cap a les mateixes solucions. Amb aquesta convocatòria de vaga la CNT reivindica, entre d’altres:

  • La derogació total de la darrera reforma laboral.
  • La reducció de la jornada de treball de 40 a 30 hores setmanals, sense que això suposi una reducció de sou, sinó que permeti la contractació de nous treballadors.Treballar menys per treballar totes.
  • Edat de jubilació als 55 anys.
  • Subsidi il·limitat per aquells/es treballadors/es en situació d’atur.
  • Defensa dels serveis públics i garantia d’accés als mateixos per a tota la població.

 

Aquest sindicat durà a terme un seguit d’accions de crida a la vaga a diferents punts de la ciutat en els dies previs a aquesta jornada, per tal de fer arribar a tota la població  que tenen la possibilitat de defensar els seus drets a la feina i de lluitar quan se’ls ataca. I ho poden fer des d’una organització anarcosindical com és la CNT.

En conseqüència  des de la CNT  juntament amb altres organitzacions com la Coordinadora Laboral i de suport mutu 15-M , COS, CGT, us animem a participar en aquesta jornada de vaga i lluita.

PERQUÈ SOBREN ELS MOTIUS. NI UN PAS ENRERE.

ELS DRETS NO ES NEGOCIEN, ES DEFENSEN!