INFOGRAFIES | Com estan afectant els ERTOs? [13/04/2020]

Fa molts de dies que pels diferents mitjans de comunicació es parla molts dels ERTOs. Segurament moltes de vosaltres les haureu patit amb les vostres propies carns.

Des de CNT Olot i els seus nuclis -Torelló, Figueres i la Bisbal- fa dies que estem treballant amb molts de casos de treballadores afectades pels ERTOs que s’han presentat arran de la crisi del COVID-19.

Per visualitzar l’abast estan tenint a les diferents comarques on tenim presència hem generat unes infografies.

Les dades de nombre d’ERTOs les hem tret del document “Expedients de regulació temporal d’ocupació registrats a Catalunya“, amb data d’actualització d’11/04/2020, publicat per l’Observatori del Treball i Model Productiu, del Departament de Treball, Afers Socials i Families.

Les dades de nombre d’empreses i llocs de treball de la Garrotxa l’hem extret de l’Observatori per al desenvolupament sostenible de la Garrotxa 2019. Les d’Osona de l’Observatori socieconomic d’Osona, i les de l’Alt i Baix Empordà, del XIFRA. Informació estadística local de la Diputació de Girona.

Com es pot comprovar, de forma general, i per enèsima vegada, qualsevol afectació a la producció l’acaba pagant la massa productiva, és a dir, la classe treballadora.

Per a que aquesta crisi no la tornin a pagar els de sempre, ara més que mai, cal unitat obrera i lluita sindical.

Afilia’t, i juntes serem més fortes.