Èxit a la manifestació de la CNT d’Olot

  • Unes 300 persones donen suport a la convocatòria de la CNT d’Olot i recorren els carrers de la ciutat per mostrar el seu rebuig a la greu agressió contra els drets laborals i socials.
  • Durant tot el dia s’han mobilitzat per la ciutat els piquets conformats per membres de la CNT d’Olot, el moviment d’els Indignats d’Olot, el SEPC i la COS.

Talls de carreteres

A partir de les 6 del matí, els piquets s’han anat concentrant a l’aparcament del Consum. Al cap d’una estona un piquet format per unes 40 persones ha tallat el Vial Sant Jordi a l’alçada de la Rodona provocant talls de trànsit d’importància a la sortida d’Olot. Més tard els piquets han anat seguint el vial fins a l’alçada de la Carretera de Santa Pau tallant un dels sentits de la circulació durant gairebé dues hores.

Tot seguit els piquets hem baixat fins al centre d’Olot i hem tallat un dels sentits de la circulació fins a la zona de les Tries. Posteriorment, també s’ha fet un tall total de trànsit a la zona de la Solfa durant un quart d’hora. Aquests talls han durat des de les 7 del matí fins a les 10 i han estat nombrosos els comerços que han abaixat la persiana al nostre pas, tot i que han tornat a obrir posteriorment.

Mobilitzacions del matí

A les 11 hem assistit a la concentració que hi havia convocada per part del Comitè d’Empresa de l’Ajuntament perquè hi poguessin participar els membres del consistori que, malgrat tot, haguessin decidit no fer vaga. En ella s’hi han concentrat treballadors/es de l’Ajuntament, de llars infantils i escoles i treballadores també dels serveis socials de La Garrotxa, que s’han vist molt afectades per les retallades.

Una estona després ens hem dirigit a la seu que la Caixa té a la Plaça Major a protestar contra els grans culpables de la situació que estem patint, els poders financers.
Finalment, hem assistit amb un bloc propi a la manifestació que havien convocat CCOO i UGT a la Plaça Clarà. Cal dir que hem estat el sector més combatiu d’aquesta manifestació que ha acabat davant l’Ajuntament.

Mobilització de la tarda

A les 18 hores de la tarda ha començat la concentració que havia convocat la CNT d’Olot a la Plaça Rector Ferrer i que ha comptat amb l’assistència d’unes 300 persones. Aquesta mobilització ha comptat amb el suport també de les organitzacions abans esmentades.

S’ha iniciat el recorregut baixant pel Carrer Major fins al Carme i allà s’ha seguit pel centre passant per davant del Consell Comarcal, el Carrer Lorenzana fins a la Plaça Clarà i s’ha pujat pel Carrer dels Sastres, passant pel Firal i finalitzant a les portes de l’Ajuntament on hem desconvocat la mobilització i hem recordat als i les assistents que aquesta convocatòria no serà la última.

Els crits durant el recorregut han estat nombrosos contra les retallades en sanitat, educació, serveis socials i amb crides constants a la Vaga General i a la mobilització de tothom per fer front a aquesta agressió tan salvatge.
També s’ha recordat la detenció d’un company d’Olot que participava a la mobilització a Barcelona i se n’ha reclamat la llibertat, és previst que demà al matí sigui posat en llibertat.