El fanatisme integrista i el català a l’escola

El sindicat d’Olot de la Confederació Nacional del Treball rebutja l’atac contra la llengua catalana a l’escola perpetrat pel Tribunal Suprem primer i ratificat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Arran d’una demanda feta per alguns pares d’alumnes fanàtics i per “Convivencia Cívica Catalana” entitat ultradretana, aquests tribunals pretenen acabar amb la immersió lingüística a l’escola que, com s’ha demostrat des que va entrar en vigor, és la millor eina d’integració per la gent vinguda de fora de Catalunya i de recuperació de la llengua catalana després dels 40 anys de dictadura criminal, quan va ser perseguida a tots els nivells.

El que proposen és, de fet, la segregació dels nens i nenes segons la llengua que els seus pares escullin com a vehicular per ells. I el que insinuen amb aquestes mesures és que a Catalunya no es pot viure si no parles el català i que els nens i nenes catalans no saben parlar el castellà, discurs que no és nou i que és una bestiesa en si mateix com molt bé sabem totes les persones que vivim i treballem a Catalunya.

Aquesta situació, de fer-se efectiva, només comportarà un nou atac a la llengua catalana ja de per si bastant precària, sobretot en algunes zones del territori.

Lamentablement no cal esperar res del govern del senyor Mas ja que estan massa ocupats carregant-se precisament el sistema educatiu, el sanitari i el socio-econòmic del país amb les seves mesures neoliberals que afecten exclusivament la classe treballadora i les persones en una situació més precària.

Només podem instar i esperar que la comunitat educativa (centres, docents, pares i alumnes) desobeeixin aquesta interlocutòria i continuïn utilitzant el català com a llengua vehicular i de relació als centres d’ensenyament.

Sindicat d’Olot de la Confederació Nacional del Treball