Crònica de l’1 de maig

Unes vuit-centes persones van secundar la convocatòria de la CNT catalana de l’1 de maig a La Canadenca.

 


Per primera vegada des de fa molts anys, la CNT catalana va canviar la ubicació on celebra el primer de maig passant de l’Arc del Triomf al Parc de les Tres Xemeneies, a La Canadenca, un espai molt més apropiat.

Durant tot el dia van ser molt nombroses les parades de material llibertari amb llibres, música i publicacions diverses.

Cap a les 11 del matí van començar les activitats programades amb el grup d’animació infantil Mimulus i les cançons i jocs com a protagonistes. Més tard es va dur a terme un recital de poesia i canta – cançons.

 

 

Cap a les 12 es van iniciar els parlaments on els companys i companyes van fer un repas històric de la data de l’1 de maig, ens van recordar les raons per les quals lluitem fent una crítica a les retallades empreses per la Generalitat contra la classe treballadora i es va recordar la companya Patricia Heras, víctima de la repressió estatal i judicial del sistema.

 

 

Aproximadament a la 1 del migdia arrencava la manifestació amb un recorregut per les Rambles, la Rambla del Raval i els carrers d’aquest barri. Durant la manifestació es van poder sentir crits contra les retallades, la patronal i l’estat, en favor dels immigrants i una altra vegada, de record per Patricia Heras.

 

 

 

Un cop tornats a La Canadenca, vam poder gaudir d’un bon dinar i una sobretaula fins al moment que molts companys i companyes van anar cap a la manifestació que hi havia convocada a la tarda als Jardinets de Gràcia.