Conflicte laboral als bombers de la Generalitat de Catalunya

Els i les guaites forestals són professionals del cos de bombers situats a l’estiu en punts estratègics del territori, preparats per detectar des del primer instant qualsevol columna de fum i localitzar-la amb precisió perquè puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d’emergència. Aquesta és la forma com es fa prevenció davant el creixement de qualsevol foc forestal.

No és cap tipus de vigilància repressiva ni de denúncia; el seu únic material és una ràdio i uns prismàtics per veure i avisar del lloc on tirar aigua.

Des de fa 8 o 9 anys que el col·lectiu reclama millores laborals quant al material, desplaçaments i sou, i des de 2008 els guaites afiliades a CNT-AIT han creat fins a 6 seccions sindicals en el col·lectiu de la Generalitat de Catalunya, dues d’elles al Sindicat de la CNT d’Olot.
Des de 2009 la corporació pública contraataca al col·lectiu, tancant molts punts de vigilància, formant expedient als  companys i companyes de CNT-AIT per protestar, i ara amb un acomiadament disciplinari consumat i un altre en tràmit.

L’organització anarcosindicalista adverteix que la lluita obrera a Bombers pels seus drets i pel bé de la societat és una lluita enfront una administració pública amb una classe política que, sense representar ningú, es defensa dels seus súbdits i treballadors. A la premsa llegim l’únic diàleg que ofereix la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS, Departament d’Interior).

De 8 delegats sindicals existents al col·lectiu de Guaites Forestals, 6 són de CNT-AIT, i la DGPEIS rebutja el seu diàleg; primer la direcció vetava noms concrets com interlocutors, i després al·lega falta de legitimitat i representativitat de CNT-AIT.

Des de la CNT continuarem la lluita perquè els nostres companys i companyes guaites vegin reconeguts els seus drets i siguin tractats amb el respecte que es mereixen, continuarem informant del conflicte i de les accions que es duguin a terme en aquest sentit.

Més informació aquí.