Confirmades les detencions de 6 membres d’ASI (iniciativa anarcosindicalista)

serbia_anarca_2

El 4 de setembre de 2009 el Tribunal local de Belgrad decidia que els membres de l’ASI detinguts serien retinguts durant 30 dies. Els nostres companys estan acusats d’un acte de terrorisme internacional.

La Confederació de Sindicats “Iniciativa Anarco-sindicalista” es va assabentar a través dels mitjans de comunicació de l’atac a l’ambaixada grega i de l’organització que ho va assumir.

Aprofitem aquesta oportunitat per a recordar una vegada més a l’opinió pública que aquests mètodes de lluita política individual no són els de l’anarco-sindicalisme, més aviat al contrari: nosaltres proclamem públicament les nostres posicions polítiques i busquem atreure a les masses al moviment sindicalista i a les organitzacions llibertàries i progressistes mitjançant el nostre treball.

L’Estat, volent callar les seves crítiques i a través dels seus mitjans de repressió, actua amb una lògica absurda, cataloga com sospitosos a qui declaren explícitament els seus punts de vista llibertaris i tanca el cas mitjançant el seu empresonament per a donar una falsa imatge d’eficiència a l’opinió pública.

Poden observar-se les formes poc escrupoloses d’actuar de les institucions del règim des dels primers moments de la detenció, els registres il·legals dels seus apartaments, la intimidació a les seves famílies i les acusacions desproporcionades de terrorisme internacional.

Donat el fet que no donem suport a les accions de l’ara famós grup anarquista “Crni Ilija”, no podem caracteritzar el succeït com “terrorisme internacional” ja que el terrorisme, per definició, comporta una amenaça contra la vida de civils, mentre que en aquest cas ningú va resultar ni tan sols ferit i només es van produir danys simbòlics.

Està clar que aquesta farsa elaborada per l’Estat és només una manera d’intimidar a qualsevol que decideixi assenyalar la injustícia i desesperança de la societat contemporània.

En temps d’adormiment social hi ha individus que opten per les accions més increibles, de vegades autodestructives, per a trencar amb el bloqueig mediàtic i posar les seves demandes en el centre d’atenció (recordem als treballadors que es van tallar i van menjar els seus propis dits o, per exemple, a l’home desgraciat i afiligit que va amenaçar amb fer esclatar una granada en l’edifici de la Presidència de Sèrbia), és a dir, tractant que un ampli sector social conegui els seus problemes.

No deixem que ens convencin que un acte simbòlic de solidaritat, àdhuc expressat de manera errònia, pugui ser tractat com un acte antisocial o terrorista, al costat de qualsevol altre acte de rebel·lió de qui han estat desposseïts de drets.

Expressem la nostra solidaritat amb els companys detinguts i les seves famílies i demanem que s’estableixi la veritat sobre aquest cas.

LLIBERTAT PER ALS ANARCO-SINDICALISTES!

INICIATIVA ANARCO-SINDICALISTA

Sèrbia, 5 de setembre de 2009

Traduït al castellà per la CNT de Sevilla

Traduït al català per la CNT d’Olot