Comunicat públic: conflicte amb l’empresa gestora de la Residència Geriàtrica Santa Maria del Tura

L’empresa que gestiona el personal de la Residència geriàtrica del Tura, COM. ED. STA. MARIA DEL TURA, situada al carrer Bisbe Guillamet número 5, d’Olot, fa actuacions enganyoses i perjudicials pels drets dels treballadors que aquest Sindicat es veu obligat a denunciar. En concret ha acomiadat una treballadora, afiliada a la CNT, amb acusacions falses tipificades com a faltes molt greus.

El problema que ens vam trobar inicialment, és que l’empresa no volia donar còpia de la carta d’acomiadament i de la quitança a la treballadora si aquesta no les signava prèviament. Amb això intentaven que no pogués presentar reclamacions amb posterioritat, doncs hi havia una clàusula en el document que hauria signat que li hauria impedit.

No va ser fins a que la CNT s’hi va personar físicament per comprobar si la documentació era la correcta i no hi havia trampres com l’abans esmentada, i es va aconsellar a la nostra companya signar com a “no conforme” per poder aconseguir una còpia i mirar-la amb més deteniment des dels nostres serveis jurídics.

Un cop vam tenir el document, vam observar que li feien un acomiadament disciplinari, esmentant un seguit de faltes greus suposadament comeses per la nostra companya.

Evidentment això era una maniobra perquè l’acomiadament fos a cost zero per l’empresa, i hem pogut constatar amb proves que un dels fets de què l’ acusen és fora del seu horari i en un dia que no treballava.

L’empresa es deia (verbalment) disposada a reconèixer la improcedència de l’acomiadament i va demanar de fer la conciliació a Girona davant de l’administració de la Generalitat que té aquesta responsabilitat. El dia i l’hora establerts no es va presentar la dita empresa, així doncs, la carta d’acomiadament que va lliurar a la treballadora pretenia que no fos assessorada i consultada pels nostres serveis jurídics posant de manifest la mala fe d’aquesta pràctica.

Aquests fets son contraris als drets dels treballadors i estem disposats als esforços, les gestions i les lluites que siguin necessàries per no permetre cap abús dels drets legals, que ja prou retallats son per no ser reclamats amb tota la fermesa.

CNT d’Olot. Juny 2014.

tura_logo_ca