En la celebració del dia de la dona treballadora no podem oblidar les condicions de treball inhumanes, les violacions, el masclisme, les calamitats, misèries i explotació a les quals la dona porta sent sotmesa durant moltíssims segles.
És cert que el sistema oprimeix a ambdós gèneres, però en les dones es multiplica en rebre en primer lloc a igual que l’home l’opressió i explotació del sistema i en segon lloc la del propi home. Cert també que tant la dona com l’home en la majoria dels casos hem après i assumit conceptes determinats per l’educació rebuda, la cultura i altres elements que forgen el pensament i comportament de l’ésser humà. La mentalitat existent de la supremacia d’un sexe sobre l’altre i la creença que les relacions entre semblants han d’establir-se sobre una base de jerarquia i verticalitat ens porta a una situació de desigualtat i per tant comet majors estralls i aprofundeix més depenent de la classe social i estrat al que per casualitat es pertanyi.
Des de la CNT apostem per unes condicions de treball dignes, per la igualtat d’oportunitats, per unes relacions basades en la solidaritat, respecte i tolerància a l’altre sexe, a l’estranger, al que sigui diferent per la raó que sigui, al que opini lliurement i sobretot per una societat que potenciï en les persones la capacitat de pensar i decidir per si mateixes sense imposicions marcades des dels poders creadors de pensaments alienants.
Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona Treballadora, la CNT-AIT d’Olot hem organitzat un “Cafè-Cinema” amb la projecció de la pel·lícula d’animació “Persépolis” el proper dissabte 6 de març a les 16 hores al nou local del sindicat a la Plaça Cinema Colon.
Basada en la novel.la gràfica de la dibuixant iraniana Marjane Satrapi, el film narra les vivències d’una jove que creix a l’Iran de la Revolució Islàmica. A través dels seus ulls ens mostra les esperances perdudes d’un poble, que amb l’arribada del fonamentalisme al poder, veu retallades les seves llibertats.
L’acte és gratuït i obert a tothom.