Biblioteca Social d’Olot

La Biblioteca Social d’Olot és un projecte cultural impulsat des d’el Sindicat d’Oficis Varis de la CNT-AIT d’Olot.

La intenció originària d’aquest projecte era tenir ben catalogats i ordenats els llibres de la biblioteca d’una manera més àgil i dinàmica però aquesta idea inicial s’ha ampliat per encabir també una biblioteca digital amb un miler de llibres principalment d’autors llibertaris i de les ciències (antropòlegs, filòsofs…) i finalment haurà servit també per anar editant -de moment en format PDF- totes les traduccions i edicions pròpies que anem fent últimament.

L’espai físic de la biblioteca es troba a la seu del sindicat a la Plaça Cinema Colon d’Olot i en ella hi podreu trobar uns 1.100 volums aproximadament on hi predomina la temàtica obrera, social, històrica i cultural. És ,per tant, una biblioteca especialitzada en allò que més ens interessa. La Biblioteca Social d’Olot és oberta a que tothom pugui fer-se’n soci o sòcia i disposar dels seus fons, retirar llibres en préstec o utilitzar el servei d’internet gratuït en els horaris habituals en què el local es troba obert, els dilluns, dimarts i dimecres de 19 a 21 hores.

En aquesta web podeu consultar tots els fons de la Biblioteca organitzats per temàtiques o directament si preferiu buscar per autor o títol d’una obra podeu utilitzar el cercador per anar directe al gra.

A més, en l’apartat Biblioteca Digital clicant sobre l’apartat de llibres en PDF se us desplega un menú amb les lletres de l’abecedari amb els llibres ordenats pel cognom de l’autor. També podeu utilitzar el cercador si ja teniu clar què esteu buscant.

Finalment, a l’apartat de material propi anirem penjant aquelles traduccions i edicions que impulsem des d’aquesta Biblioteca. Bàsicament traduccions al català de llibres o fulletons prou coneguts per tothom, donat el dèficit d’edicions en català d’obres dels llibertaris més clàssics intentarem posar-hi remei aportant el nostre granet de sorra. Actualment, amb la tecnologia disponible, no hi ha cap mena d’excusa més que la mandra per traduir aquests llibres i posar-los a disposició de la gent, si més no, en format digital fins que es disposi dels recursos econòmics necessaris per editar-los.

De moment ja hem traduït el llibre Anarcosindicalisme Bàsic editat en paper pels companys d’El Grillo Libertario, també s’ha editat en format digital un interessant debat que es va donar per tal de crear una Plataforma per una Unió General d’Anarquistes i que, al nostre parer, no ha perdut la seva vigència, les 6 tesis sobre el municipalisme llibertari de Murray Bookchin i la conferència Anarquisme i Sindicalisme pronunciada per Salvador Seguí. Tots ells podeu trobar-los a l’apartat de material propi.

Si voleu col·laborar aportant material que tingueu, traduint textos al català o de qualsevol altra manera poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu o passant pel local.

Enllaç: http://www.bsolot.info/