Apostasia

Què és l’apostasia?

En un sentit religiós, l’apostasia vindria a ser la renúncia o abjuració pública de la religió que es professa o que ens ha estat imposada.

Raons per apostatar

– No ser creient: a moltes ens van batejar en néixer sense el nostre consentiment i ja d’adults no sentim cap lligam cap a la religió o l’església.

– Ideologia ultraconservadora de l’Església: la seva posició extremista respecte a temes com l’avortament, l’homosexualitat, els mètodes anticonceptius, l’abstinència o altres preceptes implica que la ciutadania se senti cada vegada més allunyada d’aquesta institució retrògrada, sexista i patriarcal.

– No estar d’acord amb els privilegis jurídics i fiscals que l’Estat confereix a l’Església. El finançament opac de l’Església per part de l’Estat segueix sent un misteri, a més, l’Església està exempta de pagar l’IBI dels seus immobles, s’ha apropiat de més de 4.000 béns públics gràcies a les inmatriculacions, compta amb el privilegi de tenir una casella pròpia a la declaració de la renda i rep milions d’euros pels concerts amb centres educatius religiosos, entre molts altres privilegis.

– Els escàndols públics que sacsegen a l’Església: els abusos sexuals a infants, corrupció, malversació de fons, robatori de nadons per part de monges, maltractaments físics a nens i nenes…

Com apostatar. Passos a seguir

1- Demana una còpia de la teva partida de baptisme.

Esbrina en quina parròquia et van batejar. Una vegada ho sàpigues, demana una còpia de la teva partida de baptisme en persona o per telèfon. Et preguntaran perquè la vols. Pots dir que és per apostatar, però si sospites que hi haurà traves per la raó que sigui, pots dir que és per casar-te o que la vols de record. Algunes parròquies cobren alguna cosa (com a molt 10€). Si te l’envien per correu serà contra reemborsament.

2- Fes una fotocòpia compulsada del teu DNI.

Es pot fer a diversos llocs, a l’Ajuntament de la teva ciutat, a les comissaries o en qualsevol notaria.

3- Omplir aquest formulari que nosaltres et facilitem i retornar-nos-el amb les dades omplertes.

És un formulari de sol·licitud d’apostasia complet a més de deixar clar que no vols l’assessorament de cap representant eclesiàstic.

4- Presentar o enviar la documentació. Podeu fer-nos arribar tots els papers presencialment a la nostra seu els dimarts o dijous de 19 a 21h o enviar-los al correu olot@cnt.es

En aquest cas, al tractar-se d’una apostasia col·lectiva, recollirem totes les sol·licituds fins el mes d’abril del 2019 i tot seguit farem una presentació pública i col·lectiva al Bisbat de Girona per presentar-les totes conjuntament.