Acte unitari pel Primer de Maig a Olot

Un any més, la Comissió 1 de Maig Garrotxa, formada per diferents sindicats, moviments socials i partits, organitza un acte públic per el Primer de Maig, dia internacional dels i les treballadores.

Els actes començaran a les 11:30h amb la lectura del manifest unitari a la Plaça Rector Ferrer (davant de Sant Esteve), a les 12h partirà de la mateixa plaça la III Marxa pels Drets Socials que recorrerà els carrers d’Olot i finalitzarà a la Plaça Cinema Colon, a les 13:30 hi ha un dinar popular a la mateixa Plaça Cinema Colon i després de dinar hi haurà diverses actuacions musicals fins al vespre.

 

MANIFEST UNITARI 1 MAIG

Avui, 1 de maig, dia de les treballadores i dels treballadors, tornem a sortir al carrer.
Durant els últims anys hem vist com retrocedien moltes de les conquistes que durant anys i anys el moviment obrer va haver de batallar i defensar. L’excusa de la crisi econòmica ha servit de catalitzador per a tota mena d’agressions i retallades en els nostres drets.

Una enorme taxa d’atur com a resultat de les polítiques de destrucció de llocs de treball impulsades pels governs al dictat de les patronals i de les institucions financeres internacionals; un descens constant dels salaris al mateix temps que augmenten els acomiadaments i els expedients de regulació; un augment de les repressió davant qualsevol manifestació de dissidència i qualsevol forma de lluita contraria al sistema; incomptables retallades en serveis bàsics i universals… tot sumat a una corrupció sistemàtica escandalosa i obscena conformen un fosc panorama que pot provocar que s’instal·li a la classe obrera la desesperació, la por i la paràlisis.

Avui diversos moviments socials, sindicats i partits ens hem unit per reivindicar els drets dels treballadors i les treballadores, perquè la unió fa la força. Aquesta lluita és aliada de la lluita pel dret a l’habitatge, la lluita feminista, la lluita lgtbi, la lluita ecologista, la lluita anticapitalista, la lluita contra el feixisme i el racisme, la lluita per una educació i sanitat pública digne, la lluita pels drets dels joves, i també pels de la gent gran, la lluita pels drets de ciutadania per a tothom, i en contra de la guerra.

Des de les diferents organitzacions que avui som aquí començarem a construir la nova societat. Una nova societat que pensi en les necessitats de les persones, una societat en la que els privilegis siguin substituïts per la igualtat i la veritable justícia social, una societat en harmonia amb la naturalesa, una societat en la que tots i totes tinguem una vida digna, perquè tots i totes tindrem tot el que necessitem. Una societat digne de la que sentir-nos orgulloses i orgullosos.

Per això estem avui aquí, perquè creiem que la nostra força canviarà el món.

Comissió 1 de maig Garrotxa