Acomiadament del delegat sindical a TEPSA

Acomiadament del delegat sindical a TEPSA.


Recentment, i arran de l’interès d’un grup de treballadors de l’empresa per defensar els seus drets laborals, s’ha constituït la Secció Sindical de la CNT en Terminals Portuàries (TEPSA), empresa dedicada a la càrrega, descàrrega i emmagatzematge de productes químics. No obstant això, posteriorment a la constitució de la secció sindical a TEPSA, l’empresa, el 6 d’agost, ja ha comunicat l’acomiadament del delegat sindical de CNT, treballador d’aquesta empresa al seu centre del moll d’inflamables del Port de Tarragona.

La greu “falta” comesa pel company ha estat la d’organitzar-se sindicalment i interessar-se davant l’empresa pel compliment dels drets laborals més mínims. Als treballadors/as de TEPSA a Tarragona no se’ls garanteixen els festius ni els caps de setmana, canviant-se’ls l’horari sovint el mateix dia. A més en el moment que arriben els vaixells veuen afectat el seu horari, se’ls arriba a variar diàriament, i en cas d’haver alguna baixa entre els companys, no es respecten els descansos assignats. A part d’haver presentat ja la primera denúncia, pels fets denunciats anteriorment, davant l’oficina provincial de la Inspecció de Treball a Tarragona, igualment es denunciarà en els jutjats l’acomiadament del delegat com clara represàlia sindical.

A més de l’acció jurídica en defensa del company acomiadat i de la secció sindical -que ja ha escollit nou delegat-, en breu iniciarem accions de denúncia i pressió a l’empresa, accions que us informarem en pròxim comunicat. En un primer moment concentrarem la pressió de les accions a nivell local per a, si és necessari, en una segona fase, haver de sol·licitar la solidaritat dels sindicats pròxims als altres centres de TEPSA (Barcelona, Bilbao i València), en forma de piquets informatius i les accions que es considerin oportunes per a aconseguir que l’empresa readmeti al company acomiadat.

De moment, us sol·licitem a tots/as els/les companys/as i solidaris/as que envieu e-mails, faxos, cridades o cartes de protesta a les següents adreces: tepsa@tepsa.és, tarragona@tepsa.és, bilbao@tepsa.és, valència@tepsa.és, customerservice@tepsa.és

Terminal de TEPSA Barcelona Moll d’Inflamables s/n 08039 Barcelona Telf: 93 289 55 40 Fax: 93 223 45 79.

El missatge podria ser el següent: PEL RESPECTE DELS DRETS DELS/LES TREBALLADORS/AS PER LA READMISSIÓ DEL DELEGAT SINDICAL DE CNT EN TEPSA SOLIDARITAT ENFRONT DE LA REPRESSIÓ SINDICAL

En pròxim comunicat informarem del transcurs de les primeres accions sindicals. Requerim de la vostra solidaritat en forma d’enviament massiu de missatges de protesta a l’empresa, perquè replantegi la seva actitud repressiva. Us agraïm per endavant la vostra atenció i la vostra solidaritat.

Rebeu fraternals salutacions de CNT Tarragona.