CCOO i la traició com a mode de vida

CCOO i la traició com a mode de vida

 

 

El secretari general de CCOO, José María Fidalgo, va confirmar que el compromís del seu sindicat segueix vigent, i no és un altre que la “moderació salarial”. Va reconèixer que serà un camí difícil donat l’augment de de la inflació, però va insistir que als treballadors els havia anat bé en els últims anys amb aquest principi de moderar els salaris.


El secretari general de Comissions Obreres, José María Fidalgo, ha demanat “responsabilitat” als partits polítics i als agents socials a l’hora d’afrontar la crisi econòmica. El dirigent sindical ha criticat que en ocasions “es rebutgen  les propostes del Govern” per part de l’oposició sense que es donin altres alternatives. “En situacions de crisis cal ser prudent”, ha afirmat el secretari general del sindicat.

 

 

 

Fidalgo ha enviat aquest missatge durant una compareixença per a parlar sobre la situació econòmica, conscient de la compareixença que tindrà el dimecres en el Congrés el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. Fidalgo “s’alegra” a coincidir amb Zapatero a pensar “en els de baix abans que els de dalt” i va afegir que si l’oposició vol col·laborar “que digui com”. Després va argumentar en clau progressista a l’afirmar que “No es col·labora dient que s’està pensant en els interessos de les persones i al mateix temps plantejar que es redueixi encara més la despesa pública o recaptar menys per a reduir-la, perquè així no s’arregla la situació econòmica del nostre país”.

 

 

Fidalgo va dir que el sindicat no admetrà retallades en la protecció social dels treballadors a causa de la crisi econòmica. Però, participarà activament en la taula convocada pel govern amb la UGT i la patronal per a debatre sobre la nova reforma laboral.


A més, s’ha mostrat contrari a una reforma urgent del sistema de pensions, tal com va sol·licitar el Banc d’Espanya, i de les retallades en la despesa pública que afectin a la qualitat dels serveis públics.

 

 

Fidalgo ha apostat per mantenir “el compromís amb la moderació salarial” que s’ha produït en els últims anys, que ha permès millorar la renda dels treballadors però sense alimentar l’espiral inflacionista.

 

 

Extret de Kaosenlared