1 de Maig antifeixista

Aquest any la coordinadora 1 de maig de la Garrotxa volem emmarcar aquest dia en els actes que està havent-hi en contra del feixisme. Motivat pel fet que el feixisme s’apuntala sobre la frustració i la impotència. La frustració que provoca que cada dia perdem més drets laborals i socials i la impotència de no creure’ns capacitades per a canviar aquesta situació.

Només mirant els programes electorals, ja veiem que en totes les seves propostes econòmiques qui més surt beneficiat són les rendes més altres, però situen això com a inevitable, com un marc on qui té alguna cosa a perdre farà tot el possible per a ofegar a qui pitjors condicions té, fent-lo còmplice d’aquest joc macabre.

De fet moltes vegades podem percebre, al perdre moltes lluites, aquest enuig, aquesta inevitabilitat. Però sabem que això no és impossible, els nostres avis van conquerir drets quan la patronal anava amb pistoles matant obrers, o els nostres pares i mares sent disparats per la guàrdia civil durant la transició.

Ara tenim més capacitats i millor eines, només ens falta entendre que el nostre company de feina o de barri és el nostre millor aliat i que necessitem eines per a que sapiguem teixir aquestes aliances. El nostre repte no està en les proclames, ni en els discursos, ni en les dades, el tenim en mostrar-nos vulnerables amb qui tenim al costat i sabent ajuntar-nos per mirar plegats endavant.

Per tot això us convoquem a les 11:00 a una manifestació que començarà a la plaça del barri de Sant Miquel i transcorrerà per l’Avinguda Girona i el carrer Mulleras fins a la Plaça Mercat d’Olot i a les 14:00 a un dinar popular a la Plaça Cinema Colon.