TORNA L’ACTIVITAT CULTURAL A CNT OLOT AMB EL CICLE “TARDOR LLIBERTÀRIA”

Després d’una pausa gairebé total de l’activitat cultural per culpa de la COVID-19, la CNT Olot torna a organitzar alguns actes oberts a tothom, agrupats dins el cicle anomenat “Tardor llibertària”.
Aquest cicle està compost de tres actes.

El primer, que ja es va celebrar el passat 23 d’octubre, va ser la presentació del llibre “Josep Lluís Facerías i els seus grups d’acció”. El llibre va ser presentat per un dels seus coautors, en Ricard de Vargas Golarons, escriptor, historiador i militant llibertari català que de jove fou militant del Moviment Ibèric d’Alliberament (MIL), on va ser company de Salvador Puig Antich. El llibre rememora la figura de Josep Lluís Facerías, militant i guerriller anarquista, va ser un dels màxims exponents del maquis urbà dels anys quaranta i cinquanta del segle XX.

El segon, que serà el 27 de novembre vinent, és una jornada formativa. Amb el títol “Estratègies i motivacions per la implementació de la CNT als llocs de treball i al nostre dia a dia”, es plantejarà la importància de tenir un sindicat fort, amb un nombre important d’afiliació. Això dota d’una gran capacitat econòmica i de mobilització que permet afrontar millor els conflictes laborals i, fins i tot, fer de punt de trobada per projectes paral·lels. Aquest anirà a càrrec de l’advocada i el secretari d’acció sindical del sindicat.

Finalment, el tercer acte del cicle serà l’11 de desembre, amb una xerrada-concert amb el nom “Kurdistan: vivències i cançons des de Rojava” que, a càrrec dels brigadistes internacionalistes manlleuencs Masmi i Ferran, compartiran les seves vivències a Rojava tot interpretant cançons composades durant la seva estada al Kurdistan sirià.

Tots els actes es celebraran al local del sindicat, a la Plaça Cinema Colon, 4.